Віталій Андронов: «Поки нам бракує швидкості»

21:25 | 08 января 2018
Головний тренер збірної України Віталій Андронов розповів про пенребіг зборів в Німеччині і прокоментував результати двох контрольних матчів, в яких українці переграли німецькі клуби «Фестенфельдбрюк» 39:36 і «Корнвестхайм» 37:30. Головний тренер збірної України Віталій Андронов розповів про пенребіг зборів в Німеччині і прокоментував результати двох контрольних матчів, в яких українці переграли німецькі клуби «Фестенфельдбрюк» 39:36 і «Корнвестхайм» 37:30. Нагадаємо, збірна України готується до участі в кваліфікаційному турнірі в італійському Больцано (11-13 січня) у відборі на чемпіонат світу-2019.
Віталій Андронов, головний тренер збірної України:
- Поки, чесно кажучи, я не зовсім задоволений. Найголовніше, що в захисті багато пропускаємо, хоча робили головний акцент на оборону. Спаринги показали наші проблеми.
Помилки є, адже ми грали під навантаженням. Перші три дні зборів ми підтягували «фізику» і в контрольних матчах грали на тлі втоми. Видно, що поки нам бракує швидкості.
У нападі забиваємо багато. Добре, що Онуфрієнко став у нагоді.
Кого пробуєте в центрі оборони?
Поки наші лідери - це Шевельов і Дорощук, на них і лягає основне навантаження. Пробуємо також Северина, Жукова - багато сполучень. Пробували захист 5-1, 6-0.
Поки я задоволений тільки крайніми гравцями, а в задній лінії і в захисті у нас є проблеми, але це і найскладніші місця, тому працюємо. Все - в робочому режимі, все йде за планом. Дуже непогано виглядає Горига. Акименко пробуємо на правому півсередньому.
Як в контрольних матчах ділили між собою час воротарі Чуприна, Деревянкин та Терехов?
Всі воротарі отримували однакову кількість часу, стояли по 20 хвилин. Першим виходив Чуприна. Він вважається номінально першим воротарем, але поки у голкіперів також не все виходить: і у взаємодії з захисниками, і в інших компонентах. Це також я поки списую на те, що ми грали під навантаженнями. Ми три дні тренувалися, потім тренування і гра, потім знову тренування і гра. П`ять днів без вихідних - це накладає відбиток. До того ж тут середньогір`я: позначився фактор акліматизації, яка потрапила саме на дні ігор. Було видно, що ми не встигаємо. Витривалість є, але швидкості не вистачає. Це зокрема стало причиною великої кількості помилок в обороні.
Як проявив себе Сергій Онуфрієнко, який повернувся до збірної?
Сергій - один з лідерів, це досвідчений гравець і ми дуже задоволені, що він з нами. Він нам допоможе. Те, що він приїхав, це плюс для всієї збірної. Його досвід і його присутність позитивно позначаються на грі.
Захар Денисов закинув 10 м`ячів в першому матчі і ще 5 разів відзначився голами у другому поєдинку. Що скажете про його гру?
Денисов - це лідер нашої команди. Він, мабуть, єдиний гравець, до якого у мене немає претензій по цих двох іграх. Денисов працює і в захисті, і в нападі, забиває свої голи, виконує свої обов`язки.
Яке враження справляє новачок збірної Дмитро Горига?
Видно, що він трохи скутий, і йому потрібно трохи розслабитися. Він молодий, відчуває відповідальність. У другій грі Горига зіграв дуже гідно. Ми знаємо, що у нього є величезний потенціал, тому він і викликаний в збірну. Але цей потенціал потрібно реалізувати, потрібно підвищити своє розуміння гри і, думаю, у нього все буде добре. Ми розраховуємо на нього в майбутньому. Поки він виглядає нормально.
Який настрій у команді?
Як я і говорив, виходить не все, тому настрій робочий, всі зосереджені, хочуть, щоб у нас все вийшло. Ми розуміємо, що нам доведеться зустрітися з дуже сильними командами. Потрібно, щоб ми показали свою кращу гру і, щоб удача була на нашому боці. У понеділок у команди вихідний. Після обіду - відновлювальні процедури: сауна, масаж, перегляди вирішили не робити, а повністю відключитися від гандболу. У вівторок переглянемо наші ігри проти німецьких клубів, а на вечірньому тренуванні будемо виправляти наші помилки, яких ми припускаємось.
10 січня збірна України переїде в італійський Больцано. Саме у Больцано з 11 по 13 січня пройде кваліфікаційний турнір до чемпіонату світу-2019. Суперниками команди Віталія Андронова стануть Фарери (11 січня), Італія (12 січня) та Румунія (13 січня). Переможець квартету вийде до плей-офф відбору.     Склад збірної України   Воротарі: Ігор Чуприна, (27 р., «Татран», Словаччина), Антон Деревянкин (26 р, ZTR), Антон Терехов (25 р., «Мотор»).
Ліві крайні: Захар Денисов (27 р., «Мотор»), Олександр Полторацький (27 р., «Анкараспор», Туреччина).
Праві крайні: Андрій Акименко (23 р., ZTR), Юрій Кубатко (29 р., «Мотор»), Артем Козакевич (25р., «Мотор»).
Ліві півсередні: Станіслав Жуков (25 р., «Гуммерсбах», Німеччина), Дмитро Горига (20 р., ЗНТУ-ЗАБ).
Праві півсередні: Сергій Онуфрієнко (32 р., Pays d`Aix Universite Club, Франція) Роман Чичикало (25 р., «Брегенц», Австрія).
Розігруючі: Олександр Тільте (22 р., ZTR), Олександр Южбабенко (28 р., «Спартак», Росія)
Лінійні: Олександр Шевельов (30 р., «Мотор»), Дмитро Дорощук (31 р., «Мотор»), Іван Бурзак (19 р., ZTR), Роман Северин (23 р., ZTR).
Головний тренер — Віталій Андронов Тренер — Олександр Дудко Лікар — Олександр Фурманець Керівник  делегації - Євген Петрушевський

Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник