Віталій Андронов залишає посаду головного тренера збірної України

11:25 | 24 января 2018
Відбулось засідання Президії Федерації гандболу України, на якому розглядались підсумки відбору до чемпіонату світу-2019. Відбулось засідання Президії Федерації гандболу України, на якому розглядались підсумки відбору до чемпіонату світу-2019. Виступ у турнірі чоловічої збірної України був визнаний незадовільним. Головний тренер команди Віталій Андронов написав заяву на звільнення зі своєї посади за власним бажанням. Також на Президії було затверджене призначення Василя Козара головним тренером молодіжної дівочої збірної України (U-20).   
Андрій Мельник, президент Федерації гандболу України
“Всі члени Президіуму висловили свою думку щодо виступів нашої чоловічої збірної як у відборі до чемпіонату світу-2019, так і взагалі - за останні чотири роки. За цей час були позитивні моменти — передусім 2017 рік, коли ми у відборі до чемпіонату Європ перегравали Ісландію та Чехію, грали внічию з Македонією. Так, тоді ми не вийшли з групи, але гадаю, 2017-й був більш-менш позитивним у плані рейтингу збірної.
Що ж до відбору до чемпіонату світу-2019, то всі без виключення учасники засідання, зокрема і головний тренер збірної Віталій Миколайович Андронов, визнали виступи команди незадовільними.    
Віталій Андронов подякував всім за підтримку - Національному комітету України, Міністерству молоді та спорту, Федерації гандболу України — і написав заяву на звільнення за власним бажанням у зв'яку з тим, що він морально спустошений. Він попросив час на відпочинок, йому потрібно розібратись в тому, що відбулось. Ми самі теж перебуваємо у стані шоку. Ми ще довго будемо це переварювати. Потрібно робити висновки. Вже наступного відбудеться наступне засідання Президії ФГУ, де ми збираємось створити інститут збірних. Ми маємо визначити причини невадчі, розібратись чому у гравців слабка психологія, знайти мотивацію для них і для тренерів.
Рішення по новому головному тренеру збірної України буде прийматись після спільних обговорень, сподіваємось зібрати тренерську раду, вислухаємо різні думки.
Зрозуміло, що за результат відповідає головний тренер та президент Федерації. Я не знімаю з себе відповідальності в тому, що відбулось. Значить, я десь не достатньо наполягав, не переконав. Будемо розбиратись в усьому й примати рішення, як вийти з цієї ситуації.  
Також на Президії була затверджена кандидатура Василя Козара на посаду головного тренера молодіжної збірної України дівчат (U-20). Цю команду в кінці березня очікує відбірний турнір в Румунії до чемпіонату світу-2018. Нашими суперницями окрім господарок стануть, Хорватія та Грузія. Будемо боротись за вихід з групи”.   Нагадаємо, в італійському Больцано у відборі до ЧС-2019 чоловіча збірна України виграла у Фарер 28:20, потім програла Італії 28:29, а в останньому матчі зіграла внічию з Румунією 26:26. У підсумковій турнірній таблиці наша команда посіла третє місце і не вийшла з групи.
Федерація гандболу України висловлює подяку Віталію Миколайовичу Андронову за сумлінну роботу на чолі збірної і бажає успіхів у мабутній діяльності.
ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник