Іван Фучеджи — головний тренер збірної України. Довідка

11:10 | 06 февраля 2018
Головним тренером чоловічої збірної України з гандболу призначено Заслуженого тренера України Івана Івановича Фучеджи, який також очолює “Донбас”. Головним тренером чоловічої збірної України з гандболу призначено Заслуженого тренера України Івана Івановича Фучеджи, який також очолює “Донбас”. Рішення про це прийнято на засіданні Президії  Федерації гандболу України.
Найближчим випробуванням для збірної стане відбір на чемпіонат Європи-2020.
Іван Фучеджи – найбільш досвідчений тренер в українській Суперлізі. Вся його тренерська кар'єра пов'язана з «Донбасом». У 1983 Фучеджи очолив донецький «Спартак», що пізніше був перейменований на «Шахтар». У 1985 команда вийшла до Першої ліги чемпіонату СРСР.
Після отримання Україною незалежності «Шахтар» тричі перемогав у чемпіонаті України (1996, 1997, 2002), а в 1996-му році вийшов до фіналу Кубка ЄГФ. Згодом через окупацію Донецка клуб переїхав в Мариуполь і був перейменований на «Донбас».
У поточному сезоні «Донбас» посідає третє місце турнірної таблиці. Роботу в збірній Іван Фучеджи буде поєднувати з подальшою роботою в клубі.
Раніше Іван Фучеджи очолював юніорську збірну України (гравці 1980 року народження), а в період з 2005 по 2007 роки був асистентом Сергій Кушнірука в національній збірній України.
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник