Відродження гандболу у Куп’янську.

12:25 | 05 марта 2018
Місто Куп’янськ має давні традиції в олімпійському виді спорту гандбол. Місто Куп’янськ має давні традиції в олімпійському виді спорту гандбол. Під керівництвом таких відомих тренерів-викладачів ДЮСШ відділу освіти Віктора Костевича, Світлани Рєзнікової, Сергія Курило, Шаповалової Вікторії та інших свого часу було виховано плеяду майстринь гандболу відомих не лише в Україні, а й у Європі. Перш за все - це чемпіонка СРСР у складі команди «Автомобіліст» м. Бровари, багаторазова чемпіонка України, Польщі, Австрії, член збірної команди України Ганна Криворучко, гравці юніорської та молодіжної збірної команди України Тетяна Літвінчук, Світлана Мікуєва, Інна Гладкая та ін. Та нажаль всі ці здобутки у далекому минулому. Адже багато років тому відділення гандболу в ДЮСШ припинило своє існування і було закрито. 
На початку лютого 2018 року у місті Куп’янську, за ініціативи першого віце-президента федерації гандболу Харківської області, делегата федерації гандболу України Тімерлана Мірзалієва відбулася робоча нарада у заступника міського голови Геннадія Мацегори щодо відродження в місті такого цікавого виду спорту як гандбол. У нараді прийняли участь фахівці гандболу, керівництво відділу освіти, спорту та дитячо-юнацької спортивної школи. 
Думка всіх присутніх була одностайна – гандбол дуже цікавий вид, і розвивати його у місті потрібно, особливо серед дівчат, враховуючи його давні традиції. Геннадієм Мацигорою було визначено і терміни початку цієї важливої справи – вересень місяць, тобто з початком нового навчального року в системі ДЮСШ. Проте уже з середини лютого на базі навчально-виховного комплексу №2, під керівництвом вчительки фізичної культури, колишньої воротарки молодіжної збірної команди України Тарасенко-Гладкая Інни Володимирівни на суспільних засадах розпочато тренування двох груп дівчаток 8-12 років. Для цього керівництво НВК №2 виділило час для занять у спортивному залі закладу, а обласна федерація гандболу почала допомагати створювати відповідну матеріальну базу. 
В рамках Олімпійського дня в НВК №2 відбулося вручення гандбольних м’ячів від Харківської обласної федерації гандболу. Від відділення НОК України у Харківській області кожен учасник заходу отримав пам’ятний сертифікат. Тож справу відродження гандболу у місті Куп’янську розпочато. Щоб все це продовжувалося і мало свій сталий розвиток потрібні тренери-викладачі з цього виду спорту, відповідна матеріально-технічна база, та підтримка з боку обласної федерації гандболу і міської влади. 


Керівник регіонального представництва Сергій Чудопал. nocom.kh.ua
Источник