Збірна України готується до реваншу із Швейцарією

09:10 | 24 марта 2018
Гандбольна збірна України на базі в Конча-Заспі готується до матчу проти Швейцарії у відборі до чемпіонату Європи-2018. Гандбольна збірна України на базі в Конча-Заспі готується до матчу проти Швейцарії у відборі до чемпіонату Європи-2018. Поєдинок пройде 25 березня у київському Палаці спорту. Початок о 19.00. Пряма трансляція - на телеканалах XSPORT, «UA:Перший», «Мост Відео», «Спорт 1». 
Після матчу в швейцарському Зіггенталі збірна України повернулась до Києва 22 березня, а з 23 числа розпочала тренування. До команди вже приєдналась лінійна словенського «Кріму» Ольга Передерій, яка пропустила виїзний поєдинок через хворобу. Піднялась температура у воротаря Вікторії Тимошенкової. Вона пропустила обидва тренування у п’ятницю. Збірна має зробити правильні висновки із поразки в Швейцарі і показати свій найкращий гандбол у домашній грі. У перемогу над Швейцарією вірить головний тренер Борис Чижов
Борис Чижов, головний тренер збірної України: «Гадаю, в Швейцарії ми переналаштували команду. У дівчат було дуже багато бажання, вони самовіддано бились, але і помилок також було дуже багато. Гра пішла не по нашому сценарію. Швейцарія ж нас нічим не здивувала. У них був вдалий день: команда грала із натхненням, мала лояльне ставлення суддів. Нашого складу вистачить на другий матч, на швидку гру. Будемо перемагати. Сподіваємось на допомогу Ольги Передерій, хоча вона ще не відновилась повністю».
Збірна Швейцарії також прибула до Києва 22 березня й оселилась у готелі «Братислава».  
Збірна України
Воротарі:  Вікторія Тимошенкова («Роман», Румунія)  Юдіт Балог («Кишварда», Угорщина)  Олександра Кребс («Слован», Словаччина) 
Польові гравці:  Вікторія Борщенко («Ростов-Дон», Росія)  Євгенія Левченко (БНТУ-БелАЗ, Білорусь)  Ірина Глібко (Ramnscu Valcea, Румунія)  Юлія Андрійчук (Polatli Belediyeci, Туреччина)  Лілія Горільська (МТК, Угорщина)  Анна Редька («Гомель», Білорусь)  Леся Смолінг («Гомель», Білорусь)  Ольга Лаюк («Анкара Єнімахалле», Туреччина)  Юлія Снопова («Муратпаша», Туреччина)  Ірина Стельмах («Галичанка»)  Наталія Савчин («Галичанка»)  Наталія Воловник («Галичанка»)  Ірина Компанієць («Карпати»)  Ольга Передерій («Крім», Словенія)
Борис Чижов - головний тренер, Валерій Войналович - тренер  Станіслав Прокопович - лікар, Іван Горват - фізіо   
До кінця групового турніру збірна України проведе ще чотири матчі. 
Відбір на чемпіонат Європи-2018. Група 1  Матчі збірної України 
Норвегія - Україна 35:22 (19:13)  Україна - Хорватія 26:22 (16:11)  Швейцарія - Україна 21:15 (9:7) 25 березня. Україна – Швейцарія 30 травня. Україна - Норвегія (Київ. Палац спорту)  2. Хорватія – Україна 
Турнірна таблиця після двох турів  1. Норвегія - 6 очок (м'ячі +37)  2. Хорватія - 2 (0)  3. Україна - 2 (-15)  4. Швейцарія - 2 (-15) 
Сергій Цукіло Федерація гандболу України
Источник