На сумському паркеті «золото» чемпіонату України з гандболу вибороли киянки

13:55 | 28 марта 2018
У Сумах завершився фінал чемпіонату України з гандболу серед дівчат 2004-2005 року народження. У Сумах завершився фінал чемпіонату України з гандболу серед дівчат 2004-2005 року народження. За «золото» турніру боролися 16-ть команд протягом п’яти днів. У фіналі зустрілись команди двох вікових категорій.
У «бронзовому» матчі команда з міста Конотоп перемогла команду з Шостки.
На паркеті Легкоатлетичного Манежу грають ті, хто вийшов переможцем у другому колі. У фіналі за «золото» серед команд 14 років зустрілись столична команда «Стрімкий м’яч» і «Тернівка». Киянки домінували з початку. Утім, їхні опонентки рахунок зрівняли – друга половина гри закінчилась з рахунком 23:23. Переможця обирали за «семиметровими» кидками. За підсумком столичні гандболістки отримали «золоті» нагороди чемпіонату.

Іванна Стеценко, гравець ГК «Стрімкий м’яч» (м. Київ), говорить: «Лягли раніше спати, дуже хотіли виграти. Дуже щасливі, що виграли, дуже пощастило нам. Ми всі дуже старалися і хотіли це, головне бажання. Ми хотіли їх перемогли, в цей раз також вийшло. Ми дуже щасливі»
В’ячеслав Соколовський,  тренер ГК «Стрімкий м’яч» (м. Київ), каже: «Гра дуже сподобалася. Достойний фінал Чемпіонату України, серед дівчат. Суперник дуже гарний – команда Тернівки увійшла і по 2005 і по 2004 у фінал, тому фінал був справжній, бійцівський. дуже гарна гра».
Тренер команди «Тернівка» Олександра Злобіна коментувати гру своєї команди – відмовилась. Роман Галенін,  президент Федерації гандболу Сумської області, говорить: «У тяжкій боротьбі ми виграли ці змагання, щоб проводити в місті Суми. Тому що були заявки з міста Ужгород, з Рівного, щоб провести ці змагання. Рівень команд дуже серйозний тому, що тут зібралися 16 кращих команд зі всієї України і показали достойну гру, щоб йти далі і розвиватися».
Серед команд до 13 років «золото» здобула команда ДЮСШ-2 міста Київ. Дівчата з Тернівки цієї вікової категорії оформили «срібний» дубль. «Бронза» дісталась гандболісткам столичного «Стрімкого м’яча».   tv.sumy.ua
Источник