Гандболістки ЛУФК достроково здобули титул чемпіонок України

07:56 | 30 марта 2018
Жодної поразки упродовж усього сезону, дострокове завоювання чемпіонства, відзнака «Кращого гравця»  – майбутні гравчині «Галичанки» не словом, а ділом довели, що  вони в Україні – найсильніші  27-29 березня 2018 року в Ужгороді відбувся фінальний тур чемпіонату України з гандболу серед дівчат віком до 17 років (2001-2002 р. Жодної поразки упродовж усього сезону, дострокове завоювання чемпіонства, відзнака «Кращого гравця»  – майбутні гравчині «Галичанки» не словом, а ділом довели, що  вони в Україні – найсильніші
 27-29 березня 2018 року в Ужгороді відбувся фінальний тур чемпіонату України з гандболу серед дівчат віком до 17 років (2001-2002 р.н.).

У перший же день змагань, 27 березня, дострокове чемпіонство оформили гандболістки Львівського училища фізичної культури (ЛУФК).  Підопічні Віталія Надича, здобувши перемогу над командою Дніпропетровської області з рахунком 44:28, стали недосяжними для суперниць у турнірній таблиці.
Напередодні фіналу тренер ЛУФК Віталій Надич так і прогнозував: «Нам достатньо взяти два очки з шести можливих, тобто з трьох ігор перемогти в одній і ми –  чемпіони. В першому  матчі гратимемо із Кривим Рогом (Дніпропетровська обл.), потім з Броварами (БВУФК), остання гра із Херсоном. Якщо ми у перший день обіграємо Кривий Ріг, то станемо недосяжними для суперників незалежно від усіх подальших результатів матчів. Але загадувати не будемо, будемо працювати».
Зазначимо, що працювали гандболістки ЛУФК й у наступні дні – розслабитися ніхто собі не дозволив. Як наслідок, ще дві перемоги: у матчі з Броварами – 34:23 та Херсонською областю – 35:20. І лише тоді зі спокійною совістю та стовідсотковим результатом дівчата та їх тренер  прийняли золоті медалі, Кубок та вітання.


Чемпіонками України стали: Марія Луїза-Воронова, Діана Дмитришин, Ірина Прокоп’як, Ангеліна Овчаренко, Яна Борисевич, Марія Поляк, Христина Майкут, Вікторія Петрушко, Валентина Фроляк, Олександра Коцюба, Олеся Дяченко,  Катерина Козак та Ольга Братковська. Тренер команди – Віталій Надич.
Крім того, воротарку Марію-Луїзу Воронову було визнано кращим гравцем чемпіонату!
Нагадаємо, що саме у ЛУФК виховується резерв для львівської «Галичанки». Отож, тішить те, що молодше покоління, подібно до майстрів  старшої команди, має чемпіонські амбіції й підтверджує їх.  А воротарка команди, яку у чемпіонаті відзначили окремо, вже змагається за «Галичанку».

Тренер чемпіонок ВІТАЛІЙ НАДИЧ
Срібними призерками чемпіонату України стали гандболістки Херсонської області.
Віце-чемпіонки України – гандболістки Херсонської обл.
Бронзовими призерами чемпіонату України стали гандболістки Київської області (БВУФК). 

І таки дійсно відвоювала, бо до фінального туру на третьому місці йшла інша команда –  Закарпатської області. Закарпатки мали у своєму активі 9 очок, а БУФК – 7 оч.  Проте у фіналі команда Закарпатської області доплюсувала собі тільки два очки (перемогли  лише Дніпропетровську обл., а  поступилася херсонкам 36:38 та БВУФК 31:32). А БВУФК назбирали чотири очки (здолали Закарпатську обл. та команду Києва).  Таким чином, гандболістки БВУФК набрали однакову кількість очок з Закарпатською областю, однак завдяки перемозі в очному протистоянні, скинули опоненток з третьої сходинки турнірної таблиці.
Підсумкове становище команд (після шести турів):
1 місце –  УФК ЛЬВІВ
2 місце –  Херсонська область
3 місце –  Київська область (БВУФК)
4 місце –  Закарпатська область
5 місце –  м. Київ
6 місце – Дніпропетровська область
Підготувала Наталія Васьо
Источник