Збірна України розпочинає збори у Конча-Заспі

14:10 | 01 апреля 2018
1 квітня стартує збір національної чоловічої збірної, яка зібралась на базі у Конча-Заспі. 1 квітня стартує збір національної чоловічої збірної, яка зібралась на базі у Конча-Заспі. Це перші тренування збірної під керівництвом нового головного тренера Івана Фучеджи. Досвідчений фахівець із великим натхненням сприйняв новий виклик у своїй тренерській кар’єрі. За словами Івана Фучеджи збірна має давати результат вже найближчим часом. Під час квітневого збору разом із національною командою (14 чоловік) тренуватиметься основний склад молодіжної збірної (7 гравців) України головного тренера Сергія Ярового.
У списку викликаних до дорослої команди був Андрій Акименко, проте правий крайній ZTR вибув через травму. На зборах його замінить кандидат до молодіжної команди Володимир Кара з «Одеси». 
Іван Фучеджи, головний тренер збірної України:
«Акцент на зборах буде на тактику, організацію гри в обороні та нападі. Завдання тренерів допомогти хлопцям реалізувати їх майстерність та вирішити завдання команди. Позитивний результат для нас – це вихід до фінальної частини. І результат нам потрібно робити у найближчий час. Тому повністю змінювати команду і робити всю ставку на молодь – зараз неправильно. 
Геннадій Комок із задоволенням відгукнувся на нашу пропозиції та повернувся до збірної. Ми повернемо й інших. Ще є гравці, які не повністю розкрились, не всі віддали збірній. Ми залишаємось на контакті із Сергієм Онуфрієнко і розраховуємо на нього. Його не буде на цих зборах, але його можливості нам і без того відомі. Зараз продивимось інших хлопців. Через травму стопи не буде Романа Чичикало». 
Склад на  збори у Конча-Заспі (1-6 квітня):   Воротарі: Ігор Чуприна («Татран», Словаччина), Антон Деревянкин (ZTR), Геннадій Комок («Мотор»)
Ліві крайні: Захар Денисов («Мотор»), Дмитро Артеменко (ZTR)
Лінійні: Дмитро Тютюнник («Мотор»), Дмитро Ільченко («Шахтар»), Іван Бурзак (ZTR)
Праві крайні: Артем Козакевич («Мотор»), Володимир Кара («Одеса»)
Задня лінія: Станіслав Жуков («Гуммерсбах», Німеччина), Роман Гончаров (ZTR), Євген Буйненко («Мотор»), Олександр Тільте (ZTR), Ігор Гурін (ЦСКА), Роман Бурденюк (ЦСКА), Владислав Залевський (ZTR), Віталій Горовий («Портовик»), Денис Тищенко (ZTR), Олексій Щербак (ZTR), Богдан Черкащенко (ЗНТУ-ЗАБ).
Головний тренер - Іван Фучеджи Асистент головного тренера - Микола Шарко Головний тренер молодіжної збірної - Сергій Яровий
Федерація гандболу України
Источник