Національний олімпійський комітет презентував нові видання у рамках акції «Олімпійська книга»

19:25 | 10 апреля 2018
У вівторок, 10 квітня, у Києві відбулася презентація нових видань у рамках акції Національного олімпійського комітету України «Олімпійська книга». У вівторок, 10 квітня, у Києві відбулася презентація нових видань у рамках акції Національного олімпійського комітету України «Олімпійська книга».
В актовій залі Національного університету фізичного виховання і спорту, де зібралися тренери, спортсмени, фахівці, вчені, представники спортивних федерацій, представники вищих навчальних закладів і слухачі Центру підвищення кваліфікації та перепідготовки НУФВСУ були представлені дві книги, що вийшли друком у 2017 році.
Перша – «Менеджмент підготовки спортсменів до Олімпійських ігор» під редакцією президента НОК і члена Виконкому МОК, Олімпійського чемпіона і доктора наук Сергія Бубки та члена виконкому НОК, доктора наук Володимира Платонова. Друга – «Рухові якості і фізична підготовка спортсменів» авторства Володимира Платонова.


Сергій Бубка та Володимир Платонов детально презентували кожну книгу та розповіли про важливість спортивної навчальної літератури. У дискусії також взяв участь ректор НУФВСУ Євгеній Імас.
Модератором заходу виступила президент Олімпійської академії України, керівник Міжнародного Центру олімпійських досліджень, професор Марія Булатова. Серед почесних гостей презентації були заступник міністра молоді та спорту України Ярослав Войтович, віце-президент НОК України, член МОК, Олімпійський чемпіон Валерій Борзов, Олімпійські медалісти Олег Верняєв, Наталія Добринська, Анна Сорокіна, Олена Пахольчик, Олена Яценко, Олена Цигиця, Вадим Гутцайт, Владислав Третяк, Григорій Крісс та інші.
Після обговорення відбулося вручення комплектів книг, які надійдуть до бібліотек навчальних закладів.


Всеукраїнська акція «Олімпійська книга» була започаткована НОК у 2011 році. Її мета – розвиток олімпійського руху в Україні, пропаганда здорового способу життя, поширення ідей олімпізму через спеціалізовану літературу. Розробка та написання книг відбувається у тісній співпраці з науковцями та фахівцями сфери фізичної культури і спорту. Видання кожної книги фінансується за рахунок коштів НОК України.
noc-ukr.org
Источник