Фінал чотирьох Шкільної ліги пройде 12-13 травня у Броварах

19:10 | 27 апреля 2018
Травень – місяць надзвичайно насичений великими гандбольними подіями: розв’язка чоловічого та жіночого чемпіонатів, фінальні ігри Кубка, відбірний матч збірної України проти норвезьких суперчемпіонок. Травень – місяць надзвичайно насичений великими гандбольними подіями: розв’язка чоловічого та жіночого чемпіонатів, фінальні ігри Кубка, відбірний матч збірної України проти норвезьких суперчемпіонок. На гідному місці у цьому списку знаходиться і вирішальний етап Шкільної гандбольної ліги – всеукраїнського проекту, мета якого залучити до нашого виду спорту якомога більшу кількість малечі, школярів із загальноосвітніх навчальних закладів. 
Фінал чотирьох Шкільної гандбольної ліги-2018 пройде 12-13 травня в Броварах в ігровій залі БВУФК. 12-го травня, починаючи з 12-ї години, будуть зіграні півфінальні поєдинки, а наступного дня о цій же порі відбудуться медальні ігри: за бронзу і за золото. 
Учасниками Фіналу чотирьох стануть команди Харківської області, Київської області, Дніпропетровської області та міста Києва. У Шкільній лізі беруть участь  гравці до 12 років, при цьому немає розподілу на статі: дівчата та хлопці виступають разом у змішаних командах. Матчі проходять у форматі два тайми по 10 хвилин.  
Шкільна ліга проводиться вже другий рік. Всі витрати на проживання, харчування учасників, організацію Фіналу чотирьох, а також на призи юним гандболістам та їх тренерам оплачує Федерація гандболу України. Допомогу надає Національний олімпійський комітет. 
У сезоні 2016/2017, коли Шкільна ліга проходила вперше, її учасниками стали команди чотирьох регіонів України, а Фінал виграв колектив з міста Южне. 
У 2017/2018 – географія збільшилась двічі. Тепер Шкільна ліга охопила 8 регіонів: Кіровоградську, Запорізьку, Львівську, Одеську, Харківську, Київську, Дніпропетровську області та місто Київ. 
Все почалось з районних змагань, далі міський та обласний етапи. Вісім переможців представляли свої регіони на всеукраїнському етапі, де команди поділили на  два квартети. По дві найкращі команди з кожної групи вийшли до  Фіналу чотирьох. 
ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ 
Источник