М’ячі JOMA отримали державне свідоцтво для використання у закладах освіти

07:25 | 03 мая 2018
Гандбольні м’ячі JOMA за результатами тестування отримали державне свідоцтво відповідності педагогічним нормам.

Гандбольні м’ячі JOMA за результатами тестування отримали державне свідоцтво відповідності педагогічним нормам. Відповідний документ дозволяє використання м’ячів JOMA в школах та інших закладах освіти України.



Тестування проводилось Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти та науки України. У свідоцтві, що видала установа, зазначено: м’ячі відповідають усім обов’язковим вимогам встановленим для обладнання закладів освіти.


Нагадаємо, що м’ячі JOMA були розроблені спеціально для українського гандболу – із врахуванням пропозицій від Федерації гандболу України та вітчизняних гандболістів-професіоналів.


«Разом з Федерацією гандболу України ми прийшли до думки про розроблення спеціальних м’ячів для українського гандболу, причому для всіх вікових груп, починаючи з м’ячів-нульовок для наймолодших гравців і до м’ячів для дорослих гравців, - розповідає директор ТОВ «JOMA-Україна» Олександр Гончаренко. - Спільно з ФГУ ми зробили прототипи м’ячів, передали їх на тестування в декілька професіональних гандбольних клубів України, а потім з урахуванням зауважень та пропозицій виготовили остаточний варіант».



М’ячі JOMA використовуються для проведення матчів чемпіонату України.


У виготовленні гандбольних м’ячів JOMA співпрацює з провідними світовими виробниками. Наприклад, використовуються латексні камери MOLTEX, а багатошарові поліуретанові покришки м’ячів виготовляються в Японії та Кореї та мають високу зносостійкість. М’ячі мають 32 панелі зшиті поліестеровими (100%) нитками. Звісно, витримуються всі вимоги щодо розміру та ваги м’ячів відповідно до їх призначення (дитячі - 0, юнацькі - I, жіночі - II, чоловічі - III). Немаловажним є і привабливий яскравий дизайн м’ячів цієї серії. Вони справляють враження як «зовнішністю», так і зручністю для гравців. 

 

Федерація гандболу України

 

Источник