І Європейські ігри в Баку – старт рівно за місяць

15:11 | 12 мая 2015

Лише один місяць відділяє спортивну спільноту від початку І в історії Європейських ігор, які з 12 по 28 червня прийматиме столиця Азербайджану – Баку.

Сьогодні делегація Національного олімпійського комітету України у складі віце-президента НОК Валерія Борзова та шефа місії української збірної на Іграх в Баку Анни Сорокіної, а також заступник Міністра молоді та спорту України Микола Мовчан і президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк зустрілися з Надзвичайним та Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Мадатлі.

Від імені Олімпійської родини України Валерій Борзов подякував Посольству Азербайджанської Республіки в Україні та Оргкомітету І Європейських ігор за гостинність та ефективну підготовку до історичної спортивної події. «Впевнений, Ігри в Баку відбудуться на найвищому рівні, адже Азербайджан завдав високий ритм до проведення такого видатного європейського турніру, втримати який містам-господарям наступних Ігор буде непросто», - сказав віце-президент НОК.

Пан Посол відзначив, що І Європейські ігри – це не просто історична подія, але й підтвердження високої довіри зі сторони європейської спільноти до Азербайджану. «Ми пишаємося тим, що саме нам випала честь стати першими господарями цих визначних змагань, які відбудуться згідно найвищих стандартів Олімпійських ігор», - додав пан Ейнулла Мадатлі.

На зустрічі заступник Міністра молоді та спорту Микола Мовчан відзначив велике значення Європейських ігор в кар"єрі кожного спортсмена, адже цей турнір є одним із важливих етапів підготовки до Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. «Європа отримала свій аналог Олімпіади. Впевнений, наші спортсмени гідно представлятимуть Україну на важливому старті в Баку», - зазначив Микола Мовчан.

«На І Європейських іграх українська команда буде представлена дуже потужним складом, до якого увійдуть діючі Олімпійські чемпіони, тріумфатори світових та європейських першостей з олімпійських та неолімпійських видів спорту», - наголосила Анна Сорокіна. Вона також подякувала азербайджанській стороні за бездоганну підготовку до проведення І Європейських ігор. Шеф української місії також висловила впевненість, що цей турнір буде проведено на найвищому рівні, ставши яскравою та пам"ятною подією в житті кожного спортсмена.

Відзначимо, що наразі вже завершено ліцензійний відбір на участь у І Європейських іграх. 247 українських спортсменів вибороли право участі в Іграх.

Остаточний склад збірної України буде затверджений Виконкомом Національного олімпійського комітету України 19 травня.
 

Довідково:

В рамках І Європейських ігор відбуватимуться змагання з 20 видів спорту: 16 олімпійських і 4 неолімпійських.

Загалом на Іграх-2015 планується участь понад 6 тисяч атлетів з 49 країн Європи, які боротимуться за 253 комплекти нагород у 20 видах спорту (16 олімпійських видів спорту, в тому числі у дзюдо візьмуть участь і спортсмени з вадами зору, 4 неолімпійські види).

А саме: бадмінтон, баскетбол 3х3, бокс, боротьба, велоспорт, водні види спорту (водне поло, плавання, стрибки у воду, синхронне плавання), волейбол (пляжний волейбол), веслування на байдарках і каное, гімнастика (акробатика, аеробіка, стрибки на батуті, спортивна гімнастика, художня гімнастика), дзюдо, карате, легка атлетика, пляжний футбол, настільний теніс, кульова стрільба, стрільба з лука, триатлон, тхеквондо, фехтування та самбо.

В 11 видах спорту будуть також розіграні ліцензії на Ігри ХХХІ Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

Більше інформації за цим посиланням http://noc-ukr.org/olympic/european-games/baku-2015/

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры