Президент України привітав переможців перших Європейських ігор в Баку

14:41 | 30 июня 2015

Президент України Петро Порошенко зустрівся з чемпіонами і призерами перших Європейських ігор 2015 року та їх тренерами. Глава держави привітав українську команду з високими досягненнями. «Вся Україна в ці дні пишається вами», – сказав Петро Порошенко.

«Славна перемога, яку українська збірна здобула в Баку, в Азербайджані, на дуже символічних Європейських іграх, є хорошою формою підтримки українського народу, народу країни, що воює. Нам потрібні перемоги, і бажано, щоб вони були лише в спорті. Нам потрібен мир, і ви зробили неоціненний внесок у здобуток цих перемог», – наголосив Президент.

Глава держави висловив переконання, що цей успіх допомагає не тільки Україні, але й усій Європі сформувати свій спортивний імідж. «А нам додає гордості за нашу країну», – сказав Петро Порошенко.

Звертаючись до спортсменів, Президент зазначив, що в Баку вони продемонстрували справжній український спортивний дух, виборовши 46 медалей, з яких – 8 золотих, 14 срібних та 24 бронзових. Особливо Глава держави відзначив Олега Верняєва, який у багатоборстві й опорному стрибку з спортивної гімнастики здобув 2 золоті медалі, Інну Черняк, яка перемогла найсильніших спортсменок у дзюдо з вадами зору. З найкращого боку зарекомендували себе у фехтуванні на шаблях – Андрій Ягодка та жіноча команда – Ольга Харлан, Олена Кравацкая, Аліна Камащук, Ольга Жовнір. Неперевершено прицільно влучала у змаганнях зі стрільби з лука команда – Георгій Іваницький, Маркіян Івашко і Віктор Рубан.

Президент відзначив, що у «Стратегії реформ – 2020», де говориться про гордість за свою країну, передбачена реформа спортивної сфери. «Вірю, що нам вдасться її розпочати і здійснити, щоб вийти на кількісний показник – 35 медалей на наступній літній Олімпіаді. Звичайно, це непросто. Але нам допоможе європейський досвід розвитку державно-приватного партнерства, інформаційного суспільства, створення умов для наукових розробок та впровадження сучасних технологій у спорті», – заявив Глава держави.

Президент наголосив на важливості створення сучасної спортивної інфраструктури та висловив сподівання, що Уряд зможе вжити заходів, щоб забезпечити повноцінне функціонування центрів олімпійської та неолімпійської підготовки з літніх та зимових видів спорту. «Маємо зберегти і розвивати спорт в освіті. В кожному освітньому закладі має бути своя спортивна база, а шкільна фізична культура зорієнтована на запровадження інноваційних форм навчання та на розвиток олімпійських видів спорту», – особливо зазначив Петро Порошенко.

Президент повідомив, що найближчим часом за поданням міністра буде переглянуто розмір призових за перемоги українських спортсменів.

У свою чергу, Прем"єр-міністр Арсеній Яценюк, який також взяв участь у зустрічі, пообіцяв, що всі необхідні витрати на підготовку до Олімпійських ігор 2016 року у Ріо-де-Жанейро будуть профінансовані.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка подякував Президенту та Урядові за підтримку спортивного руху в країні.

Спортсмени подарували Президенту форму Національної збірної України, а члени команди з дзюдо – кімоно та чорний пояс.

В зустрічі участь також взяли Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, член Міжнародного Олімпійського Комітету, віце-президент НОК Валерій Борзов.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры