На Львівщині завершилися міжнародні змагання зі стрільби з лука «Золота осінь - 2016»

17:11 | 12 сентября 2016

В День фізичної культури та спорту у Львові на площі перед Палацом Потоцьких по-справжньому святково завершилися 53-і Міжнародні змагання зі стрільби з лука «Золота осінь», які цьогоріч були приурочені 85-річчю від дня створення Всесвітньої федерації стрільби з лука, що була заснована у місті Лева.

Серед організаторів змагань: обласна державна адміністрація, Львівська міська рада, Федерація стрільби з лука України, відділення НОК України у Львівській області, управління сім’ї, молоді та спорту міськради, управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації, обласна федерація стрільби з лука, обласна організація ФСТ «Динамо» України.

Цей турнір є одним з найдавніших спортивних змагань, який з 1964 року проводиться саме у Львові і є одним із найпрестижніших турнірів Європи та України зі стрільби з лука й відноситься до основних рейтингових змагань лучного сезону України 2016 року й включений до міжнародного календаря Всесвітньої федерації стрільби з лука (WA).

За перемогу змагалися понад 200 лучників, що представляли команди: Азербайджану та збірні 10 областей України та м. Києва. Високий статус цьогорічних змагань підтвердила присутність спортсменів найвищого рівня – чемпіонів світу, Європи та України, призерів Олімпійських ігор.

Паузи у виступах лучників прикрасили дівчата - черлідери «Львівські янголи».

Кращими у фінальній серії, що відбулася в середмісті стародавнього Львова стали:

серед жінок:

1 місце – Анастасія Павлова (Херсонська область)

2 місце – Анна Пархоменко (Київ)

3 місце – Ольга Сенюк (Баку, Азербайджан)

серед чоловіків:

1 місце – Георгій Іваницький (Львівська область)

2 місце – Олексій Гунбін (Сумська область)

3 місце – Віталій Комонюк (Львівська область)

серед жіночих команд:

1 місце – Львівська область-1 (Соломія Трапезнікова, Олена Михайлова, Тамара Паламарчук);

2 місце – Львівська область-ШВСМ (Катерина Соколенко, Катерина Палеха, Катерина Шабалітова);

3 місце – Харківська область (Анастасія Маркова, Катерина Мазорчук, Анастасія Волобуєва).

серед чоловічих команд:

1 місце – Сумська область (Олексій Гунбін, Микита Шишкін, Олександр Скачко);

2 місце – Львівська область-ШВСМ (Ярослав Мокринський, Маркіян Івашко, Юрій Гавелко);

3 місце – Львівська область-«Електрон» (Сергій Антонов, Борис Гірний, Георгій Іваницький).

серед змішаних команд:

1 місце – Львівська область-«Електрон» (Таїсія Іванова, Георгій Іваницький);

2 місце – Сумська область (Поліна Родіонова, Олексій Гунбін);

3 місце – Львівська область-ЗСУ (Соломія Трапезнікова, Любомир Бужович).

Найцікавішою стала завершальна дуель Суперфіналу: в шоу, вперше проведеному на «Золотій осені», змагалися переможці в індивідуальних розрядах серед жінок та серед чоловіків. Переміг Георгій Іваницький, вистріливши в заключному сеті максимум - три десятки!

Переможців привітали Львівський міський голова Андрій Садовий, заступник начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації, відповідальний секретар відділення НОК України у Львівській області Оксана Вацеба, президент Львівської обласної федерації стрільби з лука Олександр Калініченко та ін.

Загалом Львів для стрільби з лука є історичним містом, саме тут у 1931 році було створено Міжнародну федерацію стрільби з лука (FITA). Саме у Львові відбувся і перший чемпіонат світу, саме у Львові народилася, мешкає, вчиться, працює найбільша кількість лучників України, чиї імена назавжди залишилися в історії цього виду спорту, як чемпіонів та рекордсменів світу та Європи ще з часів, коли стрільба з лука робила перші кроки на світовій арені.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры