У Чернівцях пройшли традиційні змагання «Буковинська миля»

08:56 | 27 сентября 2016

Інтрига у боротьбі за перемогу і в чоловічому, і в жіночому елітних забігах ХІІ «Буковинської милі» і Чемпіонату України з бігу на 1 милю на Соборній площі у Чернівцях зберігалась до останніх метрів дистанції.

Серед чоловіків у наднапруженій боротьбі перемогу вирвав Володимир Киц з Київщини, який до цього не раз був в призерах, але ще жодного разу не здобував головний трофей.  У жінок чемпіонкою серед дорослих стала Діана Киричук (Миколаївська обл.), який належить і рекорд траси – 5.25,19. Але абсолютно кращий результат цього року показала переможниця у молодіжній номінації Тамара Левченко з Житомирської області, яка ледь не дотягнула і до рекорду траси. Для 20 чоловіків та 10 жінок були передбачені призові від СК «Гешко» та партнерів змагань.  Чемпіонату України з бігу на 1 милю передували естафетні змагання серед загальноосвітніх шкіл та масовий забіг для всіх охочих на 2 милі. В естафеті взяли участь команди 20-ти шкіл. Призову трійку утворили ЗОШ №31, гімназія №4 та гімназія №2 (повні результати – нижче). Перед масовим забігом розминку зі всіма охочими провела ліцензійний інструктор Зумба фітнес Уляна Стаценко. Як і у розминці, у забігу на 2 милі взяли участь і такі почесні гості, як срібна призерка Олімпійських ігор 2008 на дистанції 1500 м Ірина Ліщинська, перший заступник міністра молоді та спорту, віце-президент НОК, президент ФЛАУ Ігор Гоцул, директор модельної агенції «ШоуТайм» Ліна Ільніцька, фіналістка чемпіонату світу і донька Олімпійських чемпіонів Анастасія Бризгіна, головний партнер і співорганізатор «Буковинської милі» – депутат міської ради Валерій Чинуш, його колеги-депутати Аліна Олевич, Володимир Бешлей, Віталій Гавриш, Ростислав Білик, Андрій Брязкало, Віталій Михайлішин та інші. Перед самим стартом традиційно маленькі учасники під керівництвом зіркового Івана Гешка запустили у небо голубів миру!  Старт масовому забігу дав директор готелю «Буковина» і голова Асоціації готельєрів Чернівців Андрій Брязкало. За пропозицією самих бігунів, охочі мали можливість не просто символічно подолати 2 милі, а й позмагатися за нагороди (за умови надання організаторам медичного допуску для участі у змаганнях). Серед жінок (дівчат) кращі результати на дистанції 2 милі показали Олександра Мартинюк, Ганна Ковцун та Ольга Мелимука, а серед чоловіків (хлопців) – Юрій Скорейко, Андрій Бойчук та Олександр Скидан. Далі була церемонія нагородження і традиційний розіграш 3 велосипедів, ексклюзивних вишиванок та інших призів, які вручали організатори та почесні гості. А співведучою у цій частині заходу виступила титулована модель агенції «ШоуТайм» Яна Щаслива. Співорганізатори змагань стали: СК «Гешко», управління молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецьке обласне відділення НОК України, обласна федерація легкої атлетики, Чернівецький обласний центр ФЗН «Спорт для всіх»,Чернівецьке міськспортуправління, міське управління освіти, обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України. Генеральний партнер – готель «Буковина» (Валерій Чинуш). Партнер – Асоціація готель’єрів Чернівців (Андрій Брязкало).  Захід пройшов під патронатом Національного олімпійського комітету України.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры