Європейська площа у місті над Смотричем зібрала бігунів

13:41 | 06 октября 2016

Понад 650 кам’янчан віком від 8 до 68 років взяли участь у легкоатлетичному пробігу «Біг заради здоров’я» центральними вулицями міста.

Захід організували Кам’янець-Подільський національний університет ім. Івана Огієнка спільно з відділом молоді та спорту міської ради і відділення НОК України в Хмельницькій області. Серед учасників були як початківці – учні, студенти, військовослужбовці, так і досвідчені спортсмени,їх тренери, знані не тільки в Україні, але й за її межами.

Роль ведучого на Європейській площі відмінно виконав завідувач кафедри легкої атлетики з методикою викладання Кам’янець-Подільського національного університету, член обласного відділення НОК Леонід Гурман. На початку головного дійства він емоційно з щирим гумором провів спортивну вікторину, запропонував фітнес – програму і представив членів жіночої національної команди України з важкої атлетики, котра прийшла повболівати за бігунів. Саме зараз ці дівчата перебувають на навчально-тренувальному зборі в чудовому місцевому спорткомплексі СК «Епіцентр». Особлива увага була прикута і до почесного гостя-олімпійця, чемпіона світу з легкої атлетики Івана Гешка, випускника Кам’янець-Подільського національного університету, який нині очолює відділення НОК в Чернівецькій області. Завітав на захід і триразовий чемпіон Паралімпійських ігор – футболіст Віталій Трушев.

Після того як спортсмени розігрілися під час фітнес-розминки, було дано старт забігу на 2 кілометри. Першим цю дистанцію подолав магістрант факультету фізичної культури Кам’янець-Подільського національного університету, член збірної команди України серед молоді Віталій Капітанець.

Серед призерів групи чоловіків – ветеранів був і перший заступник відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор Флентін, багаторазовий переможець всеукраїнських та міжнародних змагань серед однолітків, який поступився лише більш молодшому – рекордсмену країни в бігу на 3000 м з перешкодами серед ветеранів Михайлу Моспану.

Та все ж усі, хто зумів успішно фінішувати, вважають себе переможцями.

Грамотами, медалями, призами, сувенірами та сертифікатами на відвідування боулінг-клубів у «Гала-готелі» й «Клеопатрі», басейну в «Новій Будові» переможців та призерів нагородили заступник мера - Кам’янець-Подільського Вадим Савчук, Ніна Камінська – помічник народного депутата Володимира Мениченка та Іван Гешко.

Пробіг перетворився у справжнє спортивне свято, що супроводжувалось запальними мелодіями, щирим гумором і смакуванням запашними короваями.

А переможцями та призерами стали:

Школярі:

1 місце – Березнюк Марк і Чиколаєва Ліза

2 місце – Мельник Олександр і Шершал Ірина

3 місце – Злочевський Дмитро і Антонівська Христина

Студенти I-II рівня акредитації:

1 місце – Спеціаліст Ігор і Біба Анна-Марія

2 місце – Чабанов Влад і Мельник Анастасія

3 місце – Литвинюк Павло і Гуменюк Юлія

Студенти I-IV рівня акредитації:

1 місце – Капітанець Віталій і Гарзель Олександра

2 місце – Назарійчку Назаір і Моровець Вікторія

3 місце – Яневич Максим і Пашінова Альона

Ветерани:

1 місце – Моспан Михайло і Шкира Лілія

2 місце – Флєнтін Віктор і Полінська Тетяна

3 місце – Кузьмінський Володимир і Франкова Зінаїда

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры