Юрій Чебан побував у Чернігові

14:11 | 21 октября 2016

З метою популяризації спорту та для стимулювання дітей для занять їм, Чернігів відвідав дворазовий Олімпійський чемпіон, бронзовий призер Ігор з веслування на каное Юрій Чебан зі своїм першим тренером, мамою Людмилою Чебан.

У прес-конференції, яка була організована, також взяли участь: директор Департаменту сім"ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА, заступник голови відділення Національного олімпійського комітету України в Чернігівській області Ніна Лемеш, начальник Управління молоді та спорту Чернігівської міської ради Андрій Дериземля, директор Чернігівської дитячо-юнацької спортивної школи № 1 Сергій Романчук.

Юрія Чебана та Сергія Романчука пов"язує давня дружба. Разом тренувалися, обидва входили до складу збірної України, але потім їх спортивні шляхи розійшлися, а дружба збереглася і донині.

«Ми хочемо якось поправити ті проблеми, з якими ми стикалися з Сергієм, щоб в майбутньому спортсмени не стикалися з тими спотиканнями, про які розбилися мрії багатьох талановитих атлетів», - сказав Юрій Чебан.

За його словами, вони приїхали, щоб показати дітям не тільки свої медалі та вручити їм подарунки, а й своїм прикладом довести, що все в житті можна досягти, що займатися спортом необхідно. «У більшості навчальних закладів знизили нормативи на уроках фізкультури, і по суті її зараз в школах немає. Таке відчуття, що нація деградує, тому ось такими заходами ми хочемо наблизити нашу націю до спорту, щоб вона була успішною і спортивною не тільки в Україні, а й на світовому рівні», - поділився чемпіон.

«Для всієї України, і для нашої області, перемога Юрія має велике значення для підростаючого покоління. Впевнена, що ваш приїзд додасть стимул для розвитку веслування на Чернігівщині», - сказала Ніна Лемеш.

«Це видатний, заслужений спортсмен, позитивний хлопець, якому небайдужі проблеми всього українського спорту. І дуже приємно, що такі люди приділяють увагу не тільки своїм спортивним результатам, а й розвитку всього спорту. Упевнений, що завдяки таким приїздів видатних людей, багато дітей отримають додатковий стимул для занять спортом», - наголосив Андрій Дериземля.

«Ми з ним колись були разом у збірній команді України, але життя склалося так, що я пішов на роботу директором спортивної школи, а Юра і по сей день виступає, і дуже добре виступає. У нас з ним був договір ще до Олімпіади, що якби він там не виступив, незалежно від результату, він приїде до Чернігова, поспілкується з дітьми, і розповість їм про цей чудовий вид спорту», - поділився Сергій Романчук.

На завершення зустрічі мама Юрія – Людмила Чебан додала: «Нація повинна бути здоровою, але, на жаль, зараз цього немає. Треба більше рухатися і обов"язково займатися спортом, інакше наш організм просто біологічно перестане існувати».

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры