#OlympicLab з трьома вінницькими олімпійцями-легкоатлетами

09:56 | 03 ноября 2016

2 листопада, у найспортивнішній вінницькій школі № 27, яка регулярно стає призером не лише місцевих, але й всеукраїнських заходів, відбулись акції «Ментальне тренування» і «Олімпійський чат» в рамках проекту #OlympicLab.

Вони проходили в унікальному кабінеті олімпійської освіти і спорту – напевно, єдиному такому в державі.

З учнями 6-7 класів зустрічалися три вінницьких олімпійці – Михайло Книш (спринт), Андрій Ковенко (спортивна ходьба) і учасниця Ігор-2016 в Ріо Олена Колесниченко (біг з бар’єрами).

 Захід організувало відділення НОК України Вінницької області.     

Учасники Олімпійських ігор розповіли про свої досягнення і дали дітям низку порад щодо ведення здорового способу життя і занять спортом – зокрема, легкою атлетикою.

Учасник Ігор в Пекіні Андрій Ковенко нагадав про свою вихованку  Ольгу Яковенко, яка захопилася спортивною ходьбою в старших класах саме школи № 27, а згодом дійшла до  участі в Олімпійських іграх.  Цікаво, що 42-річний ас спортивної ходьби поєднує тренерську роботу з виступами на найвищому світовому рівні.

– Ми маємо показати молоді шлях, яким вони можуть досягати висот у спорті. Не всі стануть чемпіонами, але головне, щоб вони були здоровими і тому активними людьми, – сказав Андрій Ковенко.    

Учасник Олімпіади в Афінах і Пекіні Михайло Книш повідомив, що зараз продовжує тренувати Олену Колесниченко, отримав суддівську категорію і став тренером Вінницької ШВСМ.

– #OlympicLab – гарний захід. Дуже важливо ділитися досвідом, щоб діти дізнавалися про відомих спортсменів не тільки з книжок, – сказав Михайло Книш.

Олена Колесниченко повідомила, що після Олімпійських ігор в Ріо готується до чемпіонату світу, який відбудеться наступного року в Лондоні.

– Ми розповідаємо дітям, що дає Великий Спорт. Наприклад, за бронзову медаль на Юнацьких Олімпійських іграх мені подарували квартиру в Рівному. Тепер я переїхала до Вінниці, де вже отримала грошову винагороду за участь в Олімпіаді і спортивну стипендію, – повідомила Олена Колесниченко.    

Відповідальний секретар обласного відділення НОКУ Тетяна Шмаль показала дітям слайди з історії олімпійського руху на Вінниччині і в світі, розповіла дітям багато цікавих фактів і провела з ними вікторину задля закріплення цих.  

Захід фінішував естафетами і рухливими іграми в спортзалі, причому капітанами команд були славетні олімпійці. 

Нагадаємо, що #OlympicLab – проект Молодого посла України на ІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх Віри Передерій, який реалізується Національним олімпійським комітетом України за підтримки Міжнародного Олімпійського Комітету.

#OlympicLab дає можливість учнівській молоді більше дізнатися про олімпійський рух та Олімпійські ігри, познайомитися із зірковими атлетами та тренерами України, дізнатися про секрети активного та здорового способу життя та отримати унікальний шанс поринути у культурно-освітню програму Юнацьких Олімпійських ігор.

#OlympicLab включає в себе шість етапів, серед яких: ментальне тренування, олімпійський чат, семінари щодо здорового способу життя, практичні заняття про правильне харчування (Eat smart), знайомство школярів із історією та філософією олімпізму, волонтерський рух.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры