У Дніпрі пройшла Асамблея відділення НОК України

11:11 | 12 декабря 2016

10 грудня відбулася VI звітна Асамблея відділення Національного олімпійського комітету України у Дніпропетровській області.

На заході вирішили ряд організаційних питань, підвели підсумки спортивного року, а також нагородили кращих представників олімпійського руху за підсумками 2016-го.

На заході були присутні голова осередку НОК Андрій Павелко, голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, начальник управління молоді та спорту ОДА Олександр Пшеничников, а також керівники спортивних товариств, тренери, спортсмени, ветерани, олімпійці, журналісти.

Після церемонії відкриття розпочалася робоча частина засідання. На її початку були розглянуті організаційні питання, головним з яких стало обрання на посаду заступника голови обласного відділення НОК України Владислава Штамбурга, а також зміни від колективних членів осередку.

Андрій Павелко під час свого звіту виділив кілька головних напрямків діяльності очолюваного ним органу. Одним з головних досягнень стала тісна співпраця з облдержадміністрацією та обласною радою. Підсумком такої співпраці стало отримання відділення НОК у Дніпропетровській області вперше за 25 років бюджетних грошей у розмірі 225 000 грн. Зійти на перше місце  можна, а от втриматися на ньому - куди складніше. Але відділення вже другій рік поспіль стало найсильнішим в країні за підсумками роботи, що також знайшло своє відображення в інформації, яку дав присутнім Андрій Васильович. Глава олімпійського відділення висловив побажання, щоб завдяки спільній співпраці та роботі усіх спортивних структур області осередок й надалі перебував на провідних позиціях в Україні!

В олімпійський рік не можна було не зупинитися на підсумках виступу дніпропетровських спортсменів на Олімпіаді в Ріо-2016. Зовсім трохи не вистачило спортсменам – фехтувальнику Богдану Нікішину, дзюдоїсту Артем Блошенко, веслувальникам Анастасії Коженковій та Івану Довгодько, плавцю Андрію Говорову, щоб піднятися на олімпійський п’єдестал. Андрій Павелко наголосив на тому, що вже зараз плідно працювати, щоб очікувати вагомішого результату у Токіо-2020.

Вперше на центральній площі міста Дніпро з великим розмахом був проведений Олімпійський урок, який був представлений біля 15 видами спорту і зібрав близько 3 тисяч учасників. З безпрецедентним розмахом пройшов і Олімпійський день. Це стало завдяки залученню спонсорських та бюджетних коштів.

Окрім традиційних заходів відділення акцентувало особливу увагу на започаткуванні нових. І всі вони були спрямовані на залучення молоді до здорового способу життя. Зокрема, за участю олімпійців та школярів відбувався обмін цигарок на яблука, набрали популярності і такі проекти як: «Олімпійський двір», «Олімпійський дует», «Олімпійський театр» тощо.

У 2016 році відбулося подальше розширення мережі відділення НОК України у Дніпропетровській області. Міста і райони регіону, які до цього були пасивними у розвитку олімпійського руху, отримали нових керівників й зайняли дуже активну олімпійську позицію.

На завершення Асамблеї Андрій Павелко і Гліб Пригунов подяками відділення НОК України у Дніпропетровській області відзначили тих людей, хто в цьому році зробив вагомий внесок у розвиток олімпійського руху області. Це голова обласної федерації академічного веслування Павло Крупко, голова обласної ради ФСТ «Динамо», Сергій Барсегян, Заслужені тренери України з фехтування та бадмінтону Ольга Маркіна і Вікторія Семенюта, а також своє визнання отримав голова обласної федерації тріатлону Сергій Лисов. Крім них спеціальними призами та подарунками були відзначені чотири представника Дніпра, які у минулому році отримали звання Почесного працівника фізкультури і спорту: Вікторія Орєшина (ФСТ «Спартак»), Євген Чесноков (Асоціація ветеранів спорту), Станіслав Каковкін (директор СДЮСШОР №5 з баскетболу) і Оганес Мкртчан (плавання).

Всі учасники Асамблеї отримали пам"ятні сувенірні набори з символікою ДОВ НОК України - футболки, кепки, чашки, ручки, значки, а також - новорічні ялинкові кульки з логотипом НОК України.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры