Сергій Бубка прибув з робочим візитом в Одесу

14:56 | 16 декабря 2016

Свій робочий візит в Одесу президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка розпочав із зустрічі зі спортивним активом та керівництвом міста, обговоривши розвиток олімпійського руху на Одещині.

Головний олімпієць країни разом з Одеським міським головою Геннадієм Трухановим і головою Одеського обласного відділення НОК, Олімпійським чемпіоном Миколою Мільчевим поспілкувались з провідними спортсменами різних років, тренерами, ветеранами спорту, юними атлетами, членами Виконкому Одеського осередку НОК.

Під час зустрічі Сергій Бубка відзначив, що самобутня Одещина має гарні спортивні традиції.

«Приємно, що наші перші Олімпійські чемпіони у складі Об"єднаної команди (1992) та у складі Незалежної команди України (1994) саме представники вашого великого краю – фігуристи Віктор Петренко та Оксана Баюл відповідно. Ми чудово пам"ятаємо олімпійські досягнення таких легендарних спортсменів як Тетяна Гуцу, Микола Мільчев, Тетяна Макарець, Євген Платов, Олена Говорова, Олена Грушина та Руслан Гончаров, Василь Ломаченко, Юрій Чебан та багато інших», - сказав він.

Президент НОК зазначив, що в бразильському Ріо-2016 одразу два представника Одещини посіли місця на олімпійському п"єдесталі пошани – дворазовий Олімпійський чемпіон з веслування на каное Юрій Чебан та срібна призерка з фехтування на шаблях Олена Кравацька.

«Хочу висловити щирі слова вдячності Одеській міській раді на чолі з мером Одеси Геннадієм Трухановим за вагомий внесок в розвиток спорту в регіоні та особливу увагу, турботу за своїх спортсменів. Дуже приємно, що Одеса має, без перебільшення, спортивного голову. В цей непростий час Геннадій Леонідович залишається людиною справи, всіляко сприяючи розвитку олімпійського руху та спорту», - додав президент НОК.

Зокрема, Сергій Бубка подякував Геннадію Леонідовичу за чудові подарунки для одеських медалістів Ріо-2016 у вигляді нових квартир.

Він також подякував на ефективну роботу Миколі Мільчеву – Олімпійському чемпіону та рекордсмену зі стендової стрільби, який успішно поєднує свою спортивну кар"єру з ефективною діяльністю тренера та спортивного менеджера.

Під час зустрічі Геннадій Труханов відзначив: «Для всієї Одещини візит президента НОК України, легендарного атлета Сергія Бубки – дійсно велика подія та чудовий поштовх для подальшого розвитку. Зі свого боку, міська влада Одеси робить усе можливе, щоб в нашому регіоні розвивався спорт».

Одеський міський голова наголосив, що в Одесі відновлена робота льодової арени, в Суперлізі успішно виступає одеський баскетбольний клуб «БІПА», триває робота над відновленням волейбольної команди міста, створенням гарної бази підготовки з веслування, висловивши впевненість, що гарні традиції одеського спорту будуть продовжені та примножені.

«Одеса приймає спортивні турніри національного та міжнародного рівня. Ми намагаємося, щоб їх в нашому регіоні було якомога більше. Впевнений, що ми як представники влади повинні робити все від нас залежне, щоб люди займалися спортом та Україна мала здорову, сильну націю», - додав Труханов.

Під час зустрічі Сергій Бубка вручив керівництву Одеси та спортивному активу області подяки та цінні подарунки Національного олімпійського комітету.

Головний олімпієць країни відповів на численні питання юних спортсменів, а також не відмовив бажаючим у спільних фотографіях та автографах.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры