Міжнародна науково-практична конференція на Буковині

14:26 | 07 апреля 2017

6 квітня у Червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулося офіційне відкриття Міжнародної науково-практичної конференції «Фізична культура і спорт: досвід та перспективи», присвяченої Міжнародному дню спорту на благо розвитку та миру.

Вперше на Буковині наукова конференція проходить під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, за участі та підтримки відділення Національного олімпійського комітету України у Чернівецькій області, Чернівецької міської ради.

В роботі конференції беруть участь близько 200 учасників з чотирьох країн Європи. Про це під час урочистого відкриття конференції повідомив декан факультету фізичної культури та здоров’я людини Ярослав Зорій. Крім того, він зауважив, що проведення подібних заходів є вкрай важливим, адже «фізкультура і спорт є обов’язковими атрибутами життя людини, а в сучасних умовах ще й особливим елементом підтримання боєздатності української армії».

Гостей конференції привітав у стінах Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича ректор Степан Мельничук. У своєму вітальному слові він теж висловив занепокоєння стосовно здоров’я сучасної молоді та наголосив на тому, що університет усіляко залучає студентство до здорового способу життя та підтримує їх у спортивних починаннях. Підтвердженням його слів стали грамоти студентам факультету фізичної культури та здоров’я людини Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича за здобутки на Всеукраїнській студентській Олімпіаді зі спеціальності «Фітнес і рекреація» у м. Львів.

З вітальним словом до учасників звернувся голова відділення НОК України у Чернівецькій області Іван Гешко, який, у свою чергу, вручив подяки за підтримку спорту в області: ректору Чернівецького національного університету професору, доктору фізико-математичних наук, голові центру управління об’єктом ЮНЕСКО Степану Мельничуку, проректору з науково-педагогічної роботи та навчально-виховного процесу, професору, доктору історичних наук Тамарі Марусик, декану факультету Ярославу Зорію та учаснику конференції, волонтеру Миколі Кочубею.

«Спорт – запорука благополуччя нації», – відзначив іменитий спортсмен.

У пленарному засіданні, яке розпочалося відразу після відкриття виступили представники вищих навчальних закладів України, Молдови та Румунії. Своїми теоретичними та практичними знаннями учасники конференції матимуть змогу поділитись під час секційних засідань.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры