Олімпійський день у Вінниці прикрасили забіги зіркових спринтерів і лотерея

11:41 | 10 мая 2017

4 травня у Вінниці у Центральному парку культури і відпочинку пройшов Олімпійський день.

Захід організувало відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області за підтримки спортуправління ОДА і спорткомітету Вінницької міської ради.

В Олімпійському дні взяли участь близько 1,5 тисячі учасників. В основному – вихованці міських та обласних ДЮСШ, їхні батьки, ветерани спорту, а також всі охочі прихильники бігу. Наймолодшим учасником виявився 2-річний Артур. Він долав дистанцію не лише з мамою, але й з двома старшими сестрами.

«Артур буде бігти, а не їхати в колясці. Адже він дуже полюбляє швидкість», – поділилась мама наймолодшого спортсмена Лілія Швець перед забігом.
 

На старт вийшли представники практично всіх видів спорту, які культивуються у Вінниці.

«Біг є дуже важливим у підготовці футболістів. Під час нашого тренувального процесу легка атлетика займає 25 – 30 %. Тому футболісти нерідко перемагають на змаганнях професійних бігунів», – сказав директор ОДЮСШ з футболу Ігор Коваль.

Серед учасників були й велосипедисти.

«Наші велосипедисти беруть активну участь у житті міста, в масових заходах. Зазвичай вони бігають під час підготовчого періоду взимку. В інший час – завжди на велосипедах», – розповідає тренер-викладач ОДЮСШ «Колос» з велоспорту Олександр Волинець.

Перед стартом спортсмени мали змогу спробувати свої сили в оригінальній розминці. Цікаві фізичні вправи для повторення показували представники клубу «Зумба-фітнес».

Урочисто відкрили спортивне свято голова відділення НОК України у Вінницькій області Павло Хникін, начальник спортуправління облдержадміністрації Сергій Чернявський і заступник голови спорткомітету Вінницької міської ради Роман Семчук.

«Ви сьогодні приєдналися до масового забігу, підтримуючи олімпійські цінності. Це чесна боротьба, повага до суперника, дружба. Бажаю займатися спортом якомога довше і тоді у вас все буде гаразд», – звернувся Павло Хникін до юних спортсменів. – Олімпійський рух єднає всіх. Тому у нашому святі беруть участь бігуни незалежно від віку і статі.

Першими стартували Павло Хникін, учасник Олімпійських ігор зі спортивної ходьби Андрій Ковенко, відомі вінницькі ветерани спорту – президент клубу моржів «Нептун» Раїса Макіївська, 80-річний чемпіон України з легкої атлетики Анатолій Орєхов та інші. Учасникам запропонували бігти алеями парку до стадіону повільно, а не на швидкість.
 

На стадіоні показали свій рівень і зіркові легкоатлети. Відбулися два забіги на 400 метрів. Особливо цікавим виявився жіночий старт, де конкурували призерка Юнацьких Олімпійських ігор з легкої атлетики Джойс Коба і учасниця Ігор в Ріо-2016 в бігу з бар’єрами Олена Колесниченко. Вони дісталися фінішу майже на рівних, але першість все ж дісталася молодшій спортсменці. У чоловічому забігу другим залишився учасник Олімпійських ігор, тренер з легкої атлетики Михайло Книш.
 

Всі спринтери отримали подарунки від спонсорів, а кращі – ще й солідні грошові сертифікати відділення НОК України у Вінницькій області.

Особливим подарунком для переможців забігу стали квитки на концерт популярної групи «MOZGI», який відбудеться 25 травня у спортклубі «Нокаут». Квитки найкращим бігунам презентувала компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ», що виступила партнером заходу.

Після нагородження ніхто не розходився, адже свято увінчав розіграш подарунків (спортивного інвентарю і м’ячів). Щасливчиків визначав генератор випадкових чисел – за стартовим номерам спортсменів. Переможців лотереї нагороджував дворазовий призер Олімпійських ігор з плавання Павло Хникін. 
 

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры