В Кабінеті Міністрів України відбулась зустріч з керівниками Європейської легкої атлетики

11:56 | 12 мая 2017

Вчора в рамках візиту до України делегація керівників Європейської Атлетики на чолі з президентом ЄА Свейном Арне Хансеном зустрілася з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Також на цій зустрічі були присутні члени Ради ЄА Мартон Гулай та Грегор Бенчіна, президент НОК України Сергій Бубка та президент Федерації легкої атлетики Ігор Гоцул.

Володимир Гройсман зазначив, що символічно, що ця зустріч відбувається якраз тоді, коли в Україні з успіхом проходить Євробачення, а також коли нашій країні Європарламент підтвердив безвізовий статус. Це свідчить про рух нашої держави вперед і визнання європейською спільнотою наших реальних досягнень.

Прем’єр-міністр зауважив, що Україна має багатий досвід проведення різноманітних масштабних заходів і в цьому переліку є низка і великих міжнародних спортивних змагань. Минулого місяця у Києві на високому організаційному рівні відбувся чемпіонат світу з хокею (дивізіон 1-А), найближчим часом на нас очікують чемпіонати Європи з боксу та зі стрибків у воду. Також ми усі пам’ятаємо, як блискуче було проведено у 2013-му році у Донецьку юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики. Володимир Гройсман заявив, що Україна зацікавлена в проведенні у себе змагань і заходів Європейської Атлетики.

Керівники ЄА у свою чергу також виказали зацікавленість у цьому. Адже, за їх словами, Україна славиться сильними спортсменами і є дуже цінним партнером і одним з найяскравіших і могутніх членів європейської легкоатлетичної родини. З цієї причини, а також розуміючи, що наша держава зараз як ніколи потребує підтримки європейської сім’ї, ЄА також готова йти нам на зустріч. Тому було досягнуто домовленість, що буквально впродовж декількох днів, поки пан Хансен знаходиться в Україні, буде складено перелік змагань та заходів, які можуть бути проведені в Україні. Він буде переданий Прем’єр-міністру і обидві сторони докладатимуть зусиль, щоб ці змагання та заходи відбулися.

Очільник легкої атлетики Європи високо оцінив зусилля нашої країни у напрямку антидопінгової діяльності. Він особисто подякував Прем’єр-міністру за те, як оперативно було підготовлено нову редакцію Закону України про протидію допінгу в спорті, і як швидко його було прийнято українським Парламентом. 

Окремо Свейн Арне Хансен розповів Володимиру Гройсману про те, що ЄА відомо про дві дуже важливі ініціативи української влади. Що у Фонді регіонального розвитку тепер окремим рядком виділені кошти на реконструкцію і будівництво спортивної інфраструктури, і що в бюджеті цього року передбачені доплати провідним тренерам, аби створити їм належні умови для роботи. І президент Європейської Атлетики подякував Прем’єр-міністру України за ці дуже важливі ініціативи, про які ЄА знає, і які підтримує.

 На завершення зустрічі пан Гройсман вручив керманичу європейської федерації Подяку Прем’єр-міністра України за підтримку українського спорту і за особистий внесок в його розбудову. У свою чергу пан Хансен вручив Прем’єру спеціальну пам’ятну відзнаку ЄА на знак подяки йому Європейської Атлетики за розвиток спорту загалом і легкої атлетики зокрема.

 Сьогодні делегація Європейської Атлетики відвідає Луцьк, де, зокрема, візьме участь в церемонії урочистого відкриття міжнародної матчевої зустрічі юніорських збірних України, Ізраїлю, Кіпру, Румунії ті Білорусі.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры