На Донеччині відбувся фінал обласних змагань «Олімпійське лелеченя»-«Olympic move UA»

08:56 | 13 мая 2017

11 травня в місті Родинське, що на Донеччині, на базі фізкультурно-оздоровчого комплексу пройшов фінал обласних змагань серед учнів 5-8 класів загальноосвітніх шкіл «Олімпійське лелеченя»-«Olympic move UA».

Учасниками заходу стали 8 команд (по дві кращі за підсумками чотирьох зональних етапів, які проходили в Слов’янську, Родинському, Маріуполі та Бахмуті): з Вугледару, Костянтинівки, Краматорська, Селидового, Торецька, Великоновосілківського, Мангушського та Олександрівського районів.

Серед почесних гостей на заході були присутні: начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, перший заступник голови відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області Володимир Мицик, голова комітету по фізичній культурі та спорту Покровської міської ради, член виконкому відділення НОК України в Донецькій області Віктор Поліщук.

Володимир Мицик у зверненні до учасників змагань передав їм найщиріші вітання від голови відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області Віктора Ремського.

«Бажаю всім учасникам не тільки перемог на спортивних змагань, а й значних життєвих здобутків. Ви стаєте на довгу життєву дорогу, яка буде не завжди рівною та прямою, але, сподіваюся, спорт та фізична культура допоможуть подолати ці перешкоди. Займайтеся фізичною активністю, і ви завжди будете у формі», - сказав Володимир Мицик.

Спортивний захід складався з чотирьох частин: презентація команд, комбінована естафета, рухлива гра, вікторина на знання історії олімпійського руху.

За презентацію найбільше балів отримали юнаки і дівчата Краматорська, другими стали діти Великоновосілківського району, третіми – Олександрівського району.

Найспритнішою в естафетах виявилася команда Великоновосілківського району, друге місце тут посіла команда Олександрівського району, третє – Краматорська. 
Тож учні Великоновоселківскьої ЗОШ №2 у склдаі: Анастасія Вязьміна Анна Косарєва Діана Циганок Анастасія Джеріх Єлизавета Коваленко, Карина Сімшаг Станіслав Снітко Євген Малтабар Богдан Шовгенюк Максим Тіщенко Едуард Панченко Антон Параскев – Хрупін представлятимуть Донеччину у Всеукраїнському фіналі.

 

Дуже емоційним видався третій вид спортивного заходу – «рухлива гра» (вибивний), яка проводилася за олімпійською системою на вибування. Запеклу боротьбу на майданчику продемонстрували школярі Селидового та Олександрівського району – після чотирьох додаткових партій перемогу вибороли селидівці. Проте, на ще одне протистояння команді Селидового сил, ймовірно, не вистачило – у фіналі вона поступилася представникам Великоновосілківського району. Третє місце тут посіли юнаки і дівчата Костянтинівки.

У вікторині всі правильні відповіді на 10 запитань про історію олімпійського руху дали школярі Селидового.

За підсумками всіх випробувань перемогу вибороли представники Великоновосілківського району, друге місце – у юнаків і дівчат Селидового, на третій позиції – Краматорськ.

Кращі команди були нагороджені медалями, кубками та грамотами управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, призами від Національного олімпійського комітету України.

Учасники, які посіли з 4 по 8 місця, окрім подарунків від Національного олімпійського комітету України, також отримали дипломи від обласного відділення НОК України.
 

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры