Олімпійський день в Ужгороді вдався на славу

09:41 | 23 мая 2017

Наприкінці тижня в Ужгородський Боздошський парк прийшло більше трьох тисяч жителів та гостей міста над Ужем, аби взяти участь уже у традиційному Олімпійському дню.

Серед учасників члени виконкому обласного відділення НОК України із сім’ями, депутатський корпус міської ради на чолі з мером Богданом Андріївим, потужна команда головного управління Національної поліції в Закарпатській області, яку очолює відомий легкоатлет, майстер спорту України Валерій Найман, школярі, їх батьки, дідусі з бабусями, а також люди з обмеженими можливостями.

«Це просто чудове свято, яке олімпійське відділення проводить для людей, особливо для малечі. Тут дуже багато діточок. Усі у спортивних костюмах і очікують свого старту. Я теж не міг не прийти, адже легка атлетика — це мій улюблений вид спорту. Обов’язково приєднаюся до депутатського корпусу Ужгородської міської ради і пробіжу заплановану відстань. Тим паче, що і погода нині гарна — сонячна, тепла, усміхнені люди, музика, дитячий гамір — немов у казці у цьому чудовому парку», - поділився своїми враженнями генеральний консул Угорської Республіки в Ужгороді Янош Сабов.

Урочисту церемонію свята відкрив голова Ужгородської міської ради Богдан Андріїв. Начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Віталій Ерфан та начальник обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, голова відділення Національного олімпійського комітету України у Закарпатській області Іван Риляк побажали учасникам щасливого старту, вдалого фінішу й перемог.

Судді змагань, а це майстри спорту СРСР та України з легкої атлетики відповідно Анатолій Плеханов та Анатолій Коломоєць запрошують на старт людей з обмеженими можливостями на інвалідних візках. Усі вони у футболках з олімпійською символікою. Першим фінішував ужгородець Віктор Басько. Тут же мер міста та головний олімпієць краю Іван Риляк привітали переможця і вручили йому пам’ятний кубок, медаль, грамоту.

Продовжили спортивні баталії представники поліції та учасники АТО, які також отримали заслужені подарунки. Ну, а далі на бігову доріжку виходили дошкільнята. З багатьма поруч бігли дідусі чи бабусі. За ними у забігу взяли участь учні молодших класів, а відтак вихованці спортшкіл, шкіл-інтернатів, загальноосвітніх шкіл. Окремою групою взяли старт студенти вищих навчальних закладів краю. Серед них було і чимало майстрів та кандидатів у майстри спорту України з легкої атлетики. Звичайно, першими фінішували знані спортсмени краю. А завершували забіг ветерани спорту та члени виконкому обласного відділення НОК Закарпаття, почесні гості.

Після нагородження переможців та призерів забігу усі учасники Олімпійського дня в Ужгороді стали глядачами показових виступів із боксу, фехтування, кіокушінкай-карате, рукопашного бою, міні-футболу, а також були проведені міні-змагання з армреслінгу.

«Мені приємно бути на такому чудовому святі, – відзначив член виконкому обласного відділення НОК України, чудовий гірськолижник 75-річний Іван Кокотко. Дуже добре, що навіть у такий скрутний час для нашої країни спорт і фізична культура набуває все більшої й більшої важливості. Не дарма говорять, що спорт – це здоров’я нації, її краса та сила. Отож треба пропагувати фізичну культуру в будь-яких її проявах. Сьогоднішній Олімпійського день – яскравий тому прояв. Ми маємо показати нашій молоді всю важливість здорового способу життя, адже вона – це найголовніше наше багатство – це ті, хто має вести нашу державу до нових вершин, прославляючи Закарпаття та Україну в цілому» – резюмував Іван Андрійович. 

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры