Нагороджено переможців конкурсу «Світ спорту»

17:26 | 25 мая 2017

Сьогодні на базі Університету державної фіскальної служби в Ірпені, що на Київщині, відбувся фінал ХІІІ Всеукраїнського конкурсу телевізійних програм «Світ спорту», який з 2003 року проводить Національний олімпійський комітет України за ініціативи Луганського обласного відділення НОК та його голови Миколи Кравченка.

У заході взяли участь президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, Ірпінський міський голова Володимир Карплюк, ректор Університету державної фіскальної служби України Павло Пашко, голова Київського обласного відділення НОК Іван Куроченко, голови Комісій НОК: Олег Волков (Комісія «Засоби масової інформації та пропаганда олімпійського руху»), Володимир Ковальов (Комісія по зв"язках з осередками НОК).

Серед членів журі та поважних гостей були присутні відомі телевізійні журналісти, діячі культури та мист5кетв, а також наші уславлені олімпійці: Олена Говорова, Олена Петрова, Валерій Андрійцев, Олена Пахольчик, Олена Яценко.

Цього року на розгляд журі конкурсу було подано 114 робіт від 63 учасників з усіх 25 регіонів України, що практично в два рази більше, ніж в минулому році. Нагадаємо, в 2016-му було прийнято 57 робіт від 35 учасників з 21 регіону України.

«З кожним роком конкурс набирає популярності, у нього своя історія, свої особливості, свої традиції. Це чудовий показник! Вірю, що і в подальшому ми будемо спостерігати прогрес у розвитку і реалізації даного проекту!», - сказав Сергій Бубка.

Головний олімпієць країни наголосив, що популяризація олімпійських цінностей і інформаційне забезпечення є одним із стратегічних напрямків в діяльності НОК: «Інформаційна підтримка, висвітлення олімпійських змагань і спортивних заходів, присутність на телеекранах спортивних новин та Олімпійських ігор мають велике значення у вирішенні однієї з наших з вами першочергове завдання - популяризації здорового способу життя та виховання здорової молоді».

Традиційно усі переможці конкурсу «Світ спорту» отримали спеціально виготовлені оригінальні статуетки, почесні дипломи та пам"ятні подарунки від Олімпійського комітету.

Лауреати ХІІІ Всеукраїнського конкурсу

телевізійних програм

«Світ спорту»:

Кращий фільм – переможець (Гран-прі)

Громадська організація «Український кіноінститут» місто Ірпінь.«Валерій Андрійцев. Лист чемпіона». Едуард Євтушенко

«За краще розкриття теми «Особистість у спорті»

Волинська РТ НСТУ місто Луцьк «Світова Арена Ірини Климець». Юрій Яцюк

«За краще розкриття ідей олімпізму»

ТОВ «Телерадіокомпанія «ГОК» Полтавська область, місто Горішні Плавні. «Олімпійське лелеченя». Дмитро Булига

«За краще розкриття проблем у сфері фізичної культури і спорту»

ТК «Лтава» місто Полтава. «Полтавщина спортивна» , «Зимові види». Анатолій Мішин

«За краще висвітлення спортивного життя регіону»

Рівненська Національна суспільна телерадіокомпанія України «Фінал чемпіонату України з шахів», «30 турнір з боксу у Вараші». Віктор Cамчук

«За творчий пошук»

Луганське ОВ НОК України , Рубіжанський хіміко – технологічний ліцей «О спорт –ти мир!». Організатор Обласного конкурсу В. Острецов.

«Спорт для всіх»

«СК-1» , місто Житомир

Триптих «Жити – значить боротися». Віктор Журавський

Краща авторська робота

ТV-5, місто Запоріжжя, «Історія Легенди. Яків Пункін – перший золотий». Олена Назаренко.

Краща режисерська робота

ТРК «Алекс», місто Запоріжжя, «Особова справа Інна Черняк», А. Півненко, О. Бережний О, З. Карпова.

Краща операторська робота

Волинська РТ НСТУ місто Луцьк «Світова Арена Ірини Климець». Юрій Яцюк

Спеціальний приз

Комунальний дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу №7 «Червона шапочка». «Фізкультура і спорт», «Цікавість, захоплення, користь». Організатор Обласного конкурсу В. Острецов.

Телерадіокомпанія «Алекс», місто Запоріжжя, «Протягом всього життя»

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры