Яна Дементьєва, Діна Міфтахутдинова, Богдан Нікішин та інші зірки спорту завітали на «Олімпійський день» у Дніпрі

15:56 | 07 июня 2017

Грандіозне свято обласного значення було організоване відділенням Національного олімпійського комітету в Дніпропетровській області, управлінням спорту Дніпропетровської ОДА, спорткомітетом міста Дніпро, а також обласними федераціями з видів спорту.

Свято спорту і здорового способу життя вдалося на славу, адже всі готувались і чекали на нього.

Дуже відповідально до підготовки «Олімпійського дня» підійшла федерація фехтування, яка привезла доріжку світового зразка з автоматичним табло позначення уколів. Тренери розповідали про вид спорту, досягнення спортсменів, а чемпіон світу з фехтування на шаблях Богдан Нікішин провів майстер-клас для всіх охочих.

Не відставали від них і представники бадмінтону, де завдяки ЗТУ Вікторії Семенюті були обладнані майданчики для гри, а учасниця Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро Марія Улітіна вчила всіх премудростям цієї цікавої гри.

Активним і популярним був як і завжди майданчик стритболу завдяки зусиллям й допомозі президента обласної федерації, президента БК «Дніпро» Валерія Кондратьєва. Зірки баскетбольного клубу Микола Вильховецький і Сергій Загреба показали пару прийомів усім бажаючим.

Уперше в історії «Олімпійського дня» в Дніпрі був обладнаний майданчик академічного веслування. Завдяки директору ОШВСМ, срібній призерці Олімпіади в Атланті з академічного веслування Діні Міфтахутдиновій на локацію був привезений концепт, який користувався неймовірною популярністю, а такі зірки цього виду спорту, як Олімпійська чемпіонка Яна Дементьєва, а також Олег Ликов і Леонід Шапошніков стали яскравим прикладом волі до перемоги, досягнень і успіху.

Не менш популярним та чисельним був майданчик зі стрільби із лука. Цей вид зважаючи на свою небезпеку не входив до програми «Олімпійського дня» раніше, але як виявилося, даремно. Керівники обласної федерації у тому числі і аксакал цього виду спорту, каменчанин Володимир Домрачев зуміли організувати не лише безпечні, але і дуже цікаві майстер-класи для присутніх абсолютно безкоштовно. Всі залюбки хотіли взяти лук у руки і випустити стрілу. Не у багатьох це виходило з перших спроб, але для того і існують тренування.

Майданчики ігрових видів спорту - регбі, гандболу, міні-футболу для найменших традиційно були заповнені та популярні.

Майстри стрибків на батуті з міської ДЮСШ №2 показали на спеціально привезеному батуті показові виступи з цього виду спорту, брати участь у якому також зібралось чимало молоді.

Майстер-класи та міні-турніри пройшли і з настільного тенісу. Традиційно був проведений конкурс малюнка на асфальті. Ну а в зоні показових виступів запалювали представники ушу, різних стилів карате, айкідо, черлідингу, тхеквандо, рукопашного бою, дзюдо, ММА та інших.

Ну і звичайно жоден «Олімпійський день» не можна уявити без «Королеви спорту» - легкої атлетики. Біля двох десятків забігів чекали на усіх учасників «Олімпійського дня» у Дніпрі, серед них був і традиційний для міста – «Зоряний забіг» за участю більше 50 іменитих спортсменів, ветеранів, керівників різного рангу й звісно олімпійців, серед яких і Анна Рижикова-Ярощук та Сергій Лебедь.

Популярною була й «інтелектуальна зона», де змагались представники шашок і шахмат. Знайшов своїх прихильників різновид футболу - бампербол (футбол в кулях) і скайлайн-зона.

Організатори наголосили на тому, що цьогорічний «Олімпійський день» вперше був переорієнтований з вихованців ДЮСШ, які і так для себе вже обрали певний вид спорту, на звичайних учнів з літніх шкільних таборів, для яких був розроблений спеціальний «Олімпійський квест». Кожен його учасник після реєстрації повинен пройти 8 груп по видах спорту. Участь в кожному з видів спорту передбачала знайомство з ним, пізнання його азів та майстер-клас від чемпіона. Всі, хто проходив квест, отримували подарунки від партнерів та спонсорів заходу за допомогою лотереї.

Відділення Національного олімпійського комітету України у Дніпропетровській області зробило все можливе, щоб призами нагородити якомога більше переможців й найактивніших учасників «Олімпійського дня».

Свято спорту підтримали: друкарня «Advert», мережа ігрових комплексів для дітей «Ігроленд», яка виділила 300 запрошень у свої ігрові центри, а також по 25 сертифікатів на 100, 150 і 200 гривень для поповнення рахунку і використання їх в залах «Ігроленд», «Genesys System», оздоровчий комплекс «Цунамі» і ресторан «Бартоломео» надали переможцям найпрестижніших забігів запрошення в СПА-центр і фітнес-зал «Цунамі», а також розіграли по два квитки на концерти груп «Альоша», «De Phazz», «Не ангели» і «Время и стекло», які пройдуть в комплексі «Бартоломео».

Незалежна лабораторія «Інвитро» надали допомогу в проведенні святкового концерту на завершення свята, а також порадували дітей повітряними кульками і цукерками, а дорослих – безкоштовними консультаціями професійних лікарів. Водним спонсором Дня виступила компанія «Володій».

Переможців усіх забігів чекали корисні призи від партнера-компанії «BODYBUІLDING.UA», а партнер RIO-Club в якості призів для дорослих учасників надав запрошення у свій заклад і дисконти на відвідування ресторану.

Не обійшовся «Олімпійський день» у Дніпрі і без смачного морозива. Це стало доброю традицією, яку більше 10 років започаткував голова відділення НОК України у Дніпропетровській області Андрій Павелко. Цього разу компанія «Ласунка» надала більше тисячі пачок солодкого продукту.

А на завершення свята, що стало також одним з нововведень цього року, гостей «Олімпійського Дня» чекав святковий концерт дніпровських груп «LUMICON» і «NOTES».

Інформаційними партнерами заходу виступили: ИА «Misto-News», а також представників інших ЗМІ регіону, які активно брали участь не лише в анонсуванні «Олімпійського дня», але і в його висвітленні.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры