Понад 500 рівнян брали участь в «Олімпійському дні»

11:26 | 13 июня 2017

Щороку по всьому світу за ініціативи Міжнародного олімпійського комітету проводиться спортивно-масовий захід «Олімпійський день».

В Рівному організацією і проведенням цього заходу займається відділення НОК України в Рівненській області, за підтримки управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації, управління у справах сім’ї, молоді та спорту та управління освіти Рівненського міськвиконкому, обласного і міського центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Федерації легкої атлетики Рівненської області.

Цього року Олімпійський день відбувається під гаслом «Олімпійський день на шляху до Пхьончхану». Саме це Південно Корейське місто прийматиме ХХІІІ зимові Олімпійські ігри.

З року в рік «Олімпійський день» по всьому світу об’єднує величезну кількість прихильників активного відпочинку і здорового способу життя. В Рівному такі заходи ніколи не залишаються поза увагою активної молоді, професійних спортсменів, ветеранів, і навіть людей з обмеженими можливостями. Адже саме тут вони можуть познайомитися з однодумцями, знайти товаришів для спільних занять спортом і навіть виграти призи від організаторів, за успішні виступи в легкоатлетичних забігах і спортивних конкурсах.  

Перед початком спортивної частини заходу голова відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області Микола Петренчук зачитав привітання від президента НОК України Сергія Бубки. З вітальним словом до його учасників звернулися начальник управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Віталій Ліпський та майстер спорту України з плавання, дворазова чемпіонка Європи, учасниця Олімпійських ігор в Пекіні Катерина Дікіджі.

Спортивні активності розпочалися з масової розминки під ритмічну музику, яку для учасників провела фітнес-інструктор Маргарита Фурманова.

В програмі заходу були вже традиційні легкоатлетичні забіги. За перемогу в них боролися більшість учасників заходу, в шести різних категоріях серед чоловіків та жінок. За такої конкуренції, переможцями стали:

-             Дошкільнята (Іванова Марта з ДНЗ ясла-садок №22 та Жук Назар з ДНЗ №47)

-             Учні 1-4 класів (Машенєнкова Ольга з спеціалізованої школи «Центр Надії» та Кочубей Валерій з ЗОШ №23)

-             Учні 5-8 класів (Машенєнкова Анна з спеціалізованої школи «Центр Надії» та Поліщук Сергій з села Олександрія)

-             Учні 9-11 класів (Калініченко Ілона з Великоолексинської ЗОШ та Голуб Ярослав з смт Квасилів).

-             Студенти (Горобюк Софія з РДГУ та Бондаренко Роман з НУВГП) 

-             Ветерани (Процюк Борис та Ярошик Алла)

Всі учасники заходу отримали сувеніри від організаторів, а переможці забігів, спортивних та інтелектуальних конкурсів були відзначені ще й індивідуальними призами.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры