НОК підписав Меморандум про співпрацю зі Спортивною студентською спілкою України

15:56 | 13 июня 2017

Сьогодні в приміщенні Національного університету фізичного виховання та спорту в присутності керівників державних та громадських спортивних і освітніх установ, студентів вищого навчального закладу відбулося підписання Меморандуму щодо співпраці у сфері спорту між Національним олімпійським комітетом України та Спортивною студентською спілкою України.

Підписи під офіційним документом поставили президент НОК Сергій Бубка та президент Спілки Євгеній Імас.

Меморандум передбачає зміцнення співпраці шляхом реалізації спільних проектів з освіти через спорт, розвиток, просування та консолідацію олімпійського і студентського спорту, проведення заходів, направлених на поширення олімпійських цінностей та популяризацію олімпійських видів спорту серед студентської молоді, забезпечення гідної репрезентації України на Олімпійських іграх та Всесвітніх Універсіадах. В рамках взаємодії також планується формування студентського волонтерського руху у сфері спорту, сприяння поширенню олімпійської освіти, участь в організації та проведенні заходів та проектів НОК України, спрямованих на популяризацію здорового способу життя серед студентської молоді,

«Студентство – це наше майбутнє, міцна сила і гарний фундамент для розвитку. Ми прагнемо того, щоб наша молодь була сильною, здоровою і освіченою. Зараз в міжнародному олімпійському русі приділяється багато уваги як залученню молоді до спорту, так і освітнім програмам для юного покоління. Яскравим прикладом цього стало започаткування і проведення з 2010 року Юнацьких Олімпійських ігор, де невід"ємною частиною є культурно-освітня програма», - відзначив Сергій Бубка.

Президент НОК подякував за співпрацю Євгенію Імасу, а також присутнім президенту Олімпійської академії Марії Булатовій, раднику ректора НУФВСУ Володимиру Платонову та голові Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Вадиму Стеценку відзначивши, що Олімпійський комітет спільно з Національним університетом фізичного виховання та спорту, Олімпійською академією України реалізує цілий ряд спільних проектів, які залучають студентів: «Протягом тривалого часу ми ефективно взаємодіяли зі Спортивною студентською спілкою і тепер раді оформити наші відносини офіційно. Вірю, що ті спортивні досягнення, які ми маємо на Всесвітніх Універсіадах будуть продовжуватись і українські студенти гідно захищатимуть честь нашої країни на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи», - наголосив Сергій Бубка, побажавши успішного виступу нашій збірній на ХХІХ літній Всесвітній Універсіаді, що в серпні цього року відбудеться у Тайбеї.

«Спортивна студентська спілка України протягом 25 років гідно презентує нашу країну у Міжнародній федерації університетського спорту (FISU). Зараз ми працюємо над розробкою Концепцією розвитку спілки до 2025 року, що має створити додаткові механізми для залучення студентства до занять фізичною культурою та спортом. Підписання меморандуму про співпрацю з найбільш авторитетною організацією та лідером в спортивному русі країни відкриває для нас нові можливості», - зазначив Євгеній Імас.


Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры