Сергій Бубка зустрівся з керівництвом Європейської конфедерації волейболу

13:27 | 16 октября 2017

В Олімпійському домі президент НОК Сергій Бубка зустрівся з президентом Європейської конфедерації волейболу Александром Боричичем і членом правління ЄКВ Здеславом Барачем. У зустрічі також взяв участь президент Федерації волейболу України Михайло Мельник.

Співрозмовники обмінялися думками щодо розвитку волейболу в Європі загалом та Україні зокрема.

«Волейбол – популярний і видовищний вид спорту, що має свої вагомі переваги над іншим.  Це гра, яка приносить масу позитивних емоцій. Україна пишається видатними Олімпійськими чемпіонами з волейболу: Юрієм Поярковим, Юрієм Венгеровским, Едуардом Сибіряковим, Володимиром Бєляєвим, Володимиром Івановим, Федором Лащоновим і багатьма іншими», - наголосив Сергій Бубка.

Головний олімпієць країни відзначив, що останнім часом відчувається суттєвий підйом в розвитку українського волейболу. Зокрема, у 2017 році жіноча і чоловіча збірні України здобули чудові перемоги в Євролізі, є досягнення на юніорських і юнацьких рівнях. На високому рівні пройшли змагання жіночих команд Євроліги у нас в Україні, в чудовому прикарпатському Івано-Франківську.

Сергій Бубка також підкреслив, що Національний олімпійський комітет України розглядає підтримку і співпрацю з федераціями як пріоритетне і стратегічний напрям - більше 70% загального бюджету НОК через різні програми направляється національним федераціям для допомоги спортсменам і тренерам, ефективної діяльності суб’єктів олімпійського руху. Президент НОК висловив вдячність керівництву Федерації волейболу України за тісну співпрацю і повне взаєморозуміння.  

Александр Боричич відзначив вагомий прогрес України в розвитку волейболу, зазначивши, що це гарний приклад для інших країн як потрібно рухатись вперед.   

Учасники зустрічі приділили особливу увагу питанням впровадження і реалізації шкільних волейбольних проектів, забезпечення загальноосвітніх закладів необхідним спортивним інвентарем, розвитку жіночих програм та проведенню міжнародних жіночих волейбольних турнірів для різних вікових категорій, зокрема на території України, а також необхідності організації суддівських і тренерських міжнародних семінарів на території України.

Керівники Європейської конфедерації волейболу поінформували також про плани щодо розвитку волейболу на снігу – нової дисципліни, яка набирає популярності та згодом може увійти до програми зимових Олімпійських ігор.

З урахуванням змін у форматі проведення провідних міжнародних турнірів з волейболу співрозмовники наголосили також на важливості участі національних збірних України в найпрестижніших турнірах, що сприятиме подальшому розвитку волейболу в нашій країні.    

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры