Сергій Бубка взяв участь у відкритті Міжнародної конференції «Сталий розвиток і спадщина у спорті: проблеми та перспективи»

16:12 | 15 ноября 2017

Сьогодні в стінах Національного університету фізичного виховання і спорту України розпочала роботу дводенна Міжнародна конференція «Сталий розвиток і спадщина у спорті: проблеми та перспективи».

В урочистому відкритті заходу взяли участь: президент Національного олімпійського комітету України, член Виконкому МОК Сергій Бубка, віце-президент НОК, член МОК Валерій Борзов, заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Микола Мовчан, заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба, заступник Міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко, мер міста Славутич Юрій Фомічев, президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк, ректор НУФВСУ Євгеній Імас, президент Олімпійської академії України Марія Булатова.

Сергій Бубка оголосив вітального листа від імені голови Комісії МОК «Розвиток і спадщина» Принца Монако Альберта ІІ.

Керманич НОК привітав присутніх й від імені Олімпійської сім"ї України.

«Дуже приємно, що Україна стабільно займає активну позицію в організації та проведенні подібних важливих міжнародних конференцій. НОК у своїй діяльності приділяє велику увагу питанням навколишнього середовища та збереження спадщини, виховуючи молоде покоління на принципах олімпізму, освітнім проектам», - сказав Сергій Бубка, висловивши впевненість, що й надалі тема сталого розвитку та спадщини у спорті матиме достатньої уваги з боку усіх суб"єктів олімпійського спорту.

Він відзначив ефективну діяльність НУФВСУ, Комісії НОК ««Спорт та навколишнє середовище» на чолі з Євгенієм Імасом та Олімпійської Академії на чолі з Марією Булатовою.

Також учасників конференції привітали: Посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські, президент Міжнародної асоціації університетів фізичної культури і спорту Кайрат Закир"янов, генеральний секретар НОК Азербайджану, Агаджан Гулам огли Абієв, директор Олімпійської академії Японії Кацуя Оцу.

На початку заходу також відбулося підписання Меморандуму про партнерство та співробітництво між НОК України та Міністерством екології та природних ресурсів України, який сприятиме подальшим позитивним зрушенням у напрямку пропаганди й залучення громадян України через спорт до охорони навколишнього середовища, навчання культурі поведінки з природою, бережливого ставлення до неї.

Відзначимо, в програмі форуму розгляд актуальних питань за наступними напрямками: міжнародна стратегія і партнерство в області екології спорту; національна політика з охорони навколишнього середовища, освіти та спорту; актуальні питання історії і сучасності в розвитку олімпійського спорту; олімпійська освіта у формуванні сталого інтересу до олімпійського руху; рухова активність як основа якості життя людини.

У конференції беруть участь представники міжнародних та всеукраїнських організацій та установ, вчені та організатори спорту з 10 країн світу (Азербайджан, Білорусь, Велика Британія, Йорданія, Ірак, Китай, Казахстан, Лівія, Молдова, Японія), а також ректори й провідні науковці з 11 вітчизняних закладів вищої освіти, науково-педагогічні працівники, докторанти, аспіранти, студенти університету.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры