Сергій Бубка взяв участь у звітно-виборчій конференції Федерації плавання України

16:11 | 30 ноября 2017

Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка взяв участь у засіданні звітно-виборчої Федерації плавання України.

На форум також завітали віце-президент Міжнародної федерації водних видів спорту (FINA), президент Європейської ліги плавання (LEN) Паоло Бареллі і заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики і спорту, срібний призер Олімпійських ігор з плавання Денис Силантьєв.

«Плавання – це особливий вид спорту: з одного боку – це медальний олімпійський вид спорту, з іншого – життєве-важливий для кожної людини, кожен має вміти плавати», - зазначив у своєму виступі Сергій Бубка.

Головний олімпієць країни згадав видатні олімпійські досягнення Галини Прозуменщикової, Сергія Фесенка, Олександра Сидоренка, Яни Клочкової, Дениса Силантьєва, Андрія Сердінова та багатьох інших. Також він зауважив, що за останні роки наші плавці порадували своїми виступами на II Юнацьких Олімпійських іграх в Нанкіні, на І Європейських іграх в Баку та на цьогорічному чемпіонаті світу в Будапешті, де Михайло Романчук і Андрій Говоров вибороли відповідно срібну і бронзову нагороди.

Сергій Бубка підкреслив, що підтримка атлетів, тренерів, сприяння ефективній діяльності національних олімпійських федерацій є пріоритетним завданням НОК. Зокрема, 70% щорічного бюджету Національного олімпійського комітету спрямовуються саме на ці потреби. Зокрема, через різні програми протягом чотириріччя Федерації плавання НОК надав допомогу на суму понад 2 млн. грн.

Президент НОК, який є також членом Виконкому Міжнародного Олімпійського комітету, наголосив на важливості інтеграції представників українського плавання до керівних органів міжнародних та європейських організацій. Зокрема, він відзначив позитивну тенденцію, адже Андрій Власков займає посаду віце-президента LEN, до технічного комітету LEN входять наші спеціалісти: головний тренер збірної України з синхронного плавання Світлана Саідова, начальник управління Олімпійського руху НОК України Анна Сорокіна, судді національної та міжнародної категорії з плавання Олексій Єсипенко та Сергій Лизак.

Сергій Бубка також приділив значну увагу питанню спортивної інфраструктури, наголосивши, що це питання є найболючішим як для плавання, так і багатьох інших видів спорту. Він нагадав, що нещодавно Олімпійський комітет підтримав ініціативу Федерації плавання щодо проведення в Києві Міжнародної конференції «Місто та сучасний плавальний басейн».

За словами очільника НОК, важливим напрямком роботи є збереження висококваліфікованих тренерських кадрів і в цьому напрямку Олімпійський комітет сприяє підвищенню кваліфікації тренерів і фахівців шляхом забезпечення їх участі в національних та міжнародних семінарах. Сергій Бубка також поінформував, що Національний олімпійський комітет активно долучився до вирішення усіх питань щодо працевлаштування в Україні одного з найдосвідченіших міжнародних тренерів із швидкісного плавання Арілсона Соареша да Сілви, який працює з одним із лідерів збірної України Андрієм Говоровим.

Головний олімпієць країни закликав усіх присутніх до активної боротьби за чистоту спорту та проти допінгу.

Сергій Бубка подякував Паоло Бареллі за візит до України і підтримку українського плавання і висловив надію на продовження славних традицій вітчизняної школи плавання.

Під час засідання його учасники заслухали звіт про діяльність Федерації плавання за минуле чотириріччя, який представив очільник організації Дмитро Качуровський.

Делегати форуму обрали нове керівництво Федерації плавання України на чолі з її президентом Андрієм Власковим.   

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры