Зірки вінницького велоспорту вчили майбутніх чемпіонів «їсти розумно»

13:41 | 04 декабря 2017

2 грудня у Вінниці провели майстер-клас «Їж розумно» в рамках проекту НОК України #OlympicLab.

Захід пройшов у ресторані «Marmaris», який приєднався до олімпійського руху на Вінниччині та допоміг у проведенні цього свята.

Організатором виступило відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області.

На нього були запрошені провідні місцеві велосипедисти віком 9-13 років. Майстер-клас відкрив голова обласного осередку НОК, дворазовий срібний призер Олімпійських ігор з плавання Павло Хникін.

«Ми вперше у Вінниці організовуємо одну з активностей у рамках проекту #OlympicLab «Їж розумно». Вирішили зробити захід для цільової аудиторії – велосипедистів, які мають певні здобутки. В подальшому плануємо, щоб відповідні фахівці ділилися секретами здорового харчування із юними боксерами, плавцями тощо», - прокоментував головний олімпієць Вінниці.

Свої поради щодо здорового харчування школярам надали Олімпійський призер з велоспорту, неодноразовий чемпіон світу, екс-рекордсмен світу Сергій Чернявський і призер чемпіонату Європи, міжнародних та всеукраїнських змагань Владислав Кремінський. Зірки розповіли про свої спортивні досягнення. Зокрема, Сергій Чернявський згадував про срібну олімпійську вершину, а його виступи можна було побачити на великому екрані. Він наголошував, що необхідно було підвести себе до олімпійського старту з мінімальною вагою. Складно було втриматися від смачної їжі навіть в їдальні олімпійського селища, а обирати доводилося найменш калорійне.

«Це обезжирені ряжанки, йогурти, салати. Їсти необхідно було мінімальну кількість. Зрозуміло, юним спортсменам не потрібно дотримуватися цього, адже їх організм зростає», – ділиться Сергій Чернявський.

Під час передолімпійського тренувального процесу на сніданок Сергій Чернявський випивав чашку чаю, їв булочку с джемом і маслом. На обід – овочевий суп на воді, на вечерю – макарони з сиром, яйцем і кониною (вона має найменше жиру) та салати (без помідорів). Така їжа допомагала втрачати вагу і позбавлятися жирового шару.

Владислав Кремінський каже, що за останні роки підхід до спортивного харчування мало в чому змінився. Зранку він радить спортсменам харчуватися кашами (найкорисніша – вівсянка з кип’ятком чи йогуртом), зелений чай (в жодному разі не кава) з вафлями; допускається одне варене яйце.

«На обід бажано їсти і перше, і другу страву, але небагато і без хліба. Зокрема, легкий нежирний суп і кашу. М’ясо перед тренуванням не варто вживати, адже воно перетравлюється вісім годин. На вечерю переважно мають бути білки – будівельний матеріал для м’язів. Це варене чи печене нежирне м’ясо – приміром, куряча грудка. А також нескладний гарнір – хоча б салат з буряка, який допомагає кровоносній системі», – розповідає Владислав Кремінський.

«Пити можна магазинне (нежирне) молоко, кефір або мінералку. В жодному разі не солодку воду та взагалі солодке не рекомендовано», - поділився меню відомий велосипедист.

Учасники майстер-класу і почесні гості поласували приготовленим дітьми овочевим салатом із натуральною бринзою та спагеті зі шпенатом. Після цього отримали пам’ятні сувеніри відділення НОК України у Вінницькій області.

«Знаю, що салати приносять користь спортсменам, і часто їх їм. У них мені особливо подобаються оливки, бринза, огірки, перчик. Фаст-фуди батьки не купляють, та й солодкого їм небагато. Взагалі готовий відмовитися від солодощів для того, щоб стати чемпіоном світу», – ділиться 9-річний велосипедист Андрій Качер.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры