У Дніпрі відбувся ІV турнір з футзалу пам’яті відомого діяча олімпійського руху Анатолія Габелка

15:56 | 04 декабря 2017

Цими вихідними у Дніпрі на базі спортивного комплексу “Олімпія+” пройшов черговий традиційний ІV турнір з футзалу пам’яті відомого діяча олімпійського руху України Анатолія Габелка. У цьому році, на відміну від попередніх змагань, на старт вийшли кращі команди дитячо-юнацьких спортивних шкіл, що значно підвищило рівень турніру, градус пристрастей на паркеті та його престиж.

Партнерами турніру стали Дніпропетровська обласна рада (голова – Гліб Пригунов), технічний партнер відділення НОК України в Дніпропетровській області – мережа АЗС SKY, мережа дитячих ігрових центрів Playland. Звісно, голова олімпійського відділення Андрій Павелко та Національний олімпійський комітет України в обличчі президента Сергія Бубки, які надали можливість проведення турніру в цілому та сприяли встановленню вражаючого призового фонду для всіх учасників. Дякуємо також обласній Федерації футболу і її голові Віктору Андрухіву за допомогу із суддівством та обслуговуванням ігор.

Вісім кращих команд хлопчаків 2006 року народження вийшли на старт. Це: минулорічний переможець ФК “Парус-СШ54”, лідери у своїх групах у першості Дніпропетровської області – ФК “Інтер”, ФК “ІСТА ДЮСШ7” та ДЮСШ №12, молоді футбольні школи – ФК “Лідер” та “Академія Ротаня і Зозулі”, а також “МДЮСШ-Камелот” і команда КДЮСШ “Спартак”.

Цього року організаторами було вирушено змінити не лише ставку на склад команд-учасниць, але й змінити тісні шкільні спортивні зали на комфортний паркет СК “Олімпія+”, де зручно було всім – від учасників дійства, до арбітрів, медичних працівників і, звичайно, вболівальників. Яких як на іграх чвертьфіналів, так і на матчах вирішальної стадії зібрались повні трибуни! Це також додавало футболу нової якості. Спеціально до старту турніру був виготовлений банер.

Почесними гостями турніру стали: голова комісії НОК України зі зв’язків із осередками Володимир Ковальов, начальник відділу зі зв’язків із ЗМІ та громадськістю Іван Бондарчук, дружина Анатолія Федоровича Габелка Валентина Василівна, сестра Людмила Петрівна, друзі, а також виконавчий директор відділення НОК України в Дніпропетровській області Олександр Дювбаков, стипендіат відділення Алла Гриб та інші гості.

На урочистій церемонії відкриття дружині Анатолія Федоровича був вручений подарунок від НОК України. З рук Володимира Ковальова Валентина Василівна отримала футболку Олімпійської збірної команди країни! Нагороджені були керівники КЗ “Спорт для всіх”, які є господарями гостинного комплексу, де проходили змагання – Сергій Тимарєв та спортивний директор арени Олександр Юзик. А гостей, команди та вболівальників привітали колективи з черлідінгу “Gold Way” і клуб футбольного фристайлу “КУБ”. А разом із відомим спортивним журналістом Дмитром Москаленком учасники акапельно заспівали гімн України.

Після урочистого відкриття на його учасників чекав приємний сюрприз – виставкова товариська гра між збірною Дніпро НОК України та збірною ветеранів ФК “Дніпро”, який в цьому році святкує 100-річчя з дня свого заснування. Серед наших суперників були присутні куміри минулих славетних часів “Дніпра”: чемпіон СРСР у складі команди, триразовий срібний призер Микола Федоренко, а також Костянтин Павлюченко, Геннадій Козарь, Сергій Соловйов, Дмитро Яковенко, Ігор Плотко та воротар Геннадій Жилкін. Усі вони також отримали символічні подарунки від організаторів. А сама гра закінчилась з рахунком 2:1 на користь більш молодих “олімпійців”.

Подивившись на гру своїх кумірів, у бій вступили вже й самі діти. У результаті жеребкування, яке провів Микола Федоренко, у чвертьфіналах зустрілись:

“МДЮСШ-Камелот” – “ІСТА ДЮСШ7” – 0:5

“Інтер” – “Лідер” – 2:1

“Парус” – ДЮСШ №12 – 2:0

“Академія Ротаня і Зозулі” – “Спартак” – 1:1, по пен. – 0:4

У суботу ввечері свято футзалу тривало. Кожен з півфіналів був, немов достроковий фінал. Значно додалося роботи й у медиків – така запекла боротьба точилась на полі. Всі воліли перемогти та на рік забрати до свого клубного музею красень-кубок, що був виготовлений другом Анатолія Федоровича Ігорем Шкоропаняком. Ігри півфіналів принесли наступні результати:

“ІСТА ДЮСШ7” – ФК “Інтер” – 0:4

ФК “Парус” – “Спартак” – 1:1, по пен. – 0:2

У втішному фіналі зустрілись команди, що зазнали невдачі у півфіналах. До старту турніру саме “ІСТА ДЮСШ7” та ФК “Парус” вважались його фаворитами, але їм не поталанило. У результаті “футбольної заруби” переконливу перемогу в ендшпілі гри, а разом із нею і бронзу турніру вибороли минулорічні переможці – гравці “Парусу” – 4:1.

Нажаль, не під стать півфіналам та грі за 3-е місце виявився головний фінал. Хлопці зі “Спартаку”, віддавши всі сили у протистоянні з “Парусом”, не змогли нічого протипоставити більш зіграній та майстровитий команді “Інтер” – поразка 0:8…

По закінченню змагань всі учасники турніру отримали у подарунок футбольні м’ячі, а всі учасники фінальної частини були нагороджені індивідуальними подарунками з символікою НОК України та його Дніпропетровського обласного відділення, а також — медалі, грамоти та Кубки. Приємним сюрпризом для команд-фіналістів стали подарунки у вигляді м’ячів з автографами легендарних ветеранів ФК “Дніпро”.

Спеціальними призами від партнерів Дніпро НОК України — Дніпропетровської обласної ради та компанії SKY були нагороджені кращі гравці турніру. Так, кращим воротарем став воротар КДЮСШ “Спартак”, який, як виявилось, вже має досвід виступів за академію ФК “Дніпро” Владислав Запіченко. Кращим бомбардиром став форвард “Парусу” Ярослав Дружинін, на рахунку якого на один точний удар, ніж у конкурентів із “Інтеру”. А кращим гравцем турніру був визнаний один із лідерів команди-переможця ФК “Інтер” Микита Безлепкін.

Що ж, завершено черговий турнір пам’яті Анатолія Габелка… У наступному році це вже буде ювілейний п’ятий турнір, й організатори планують з цього приводу запросити на змагання кращі ДЮСШ Дніпропетровської та сусідніх областей. На цьому у своїй фінальній промові наголосив й Володимир Ковальов. Адже, ми впевнені, що цей турнір зобов’язаний жити і проводитися з року в рік, збираючи з кожним роком все більшу кількість учасників. Бо Анатолій Федорович був цього вартий!

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры