Титуловані спортсменки провели Олімпійський урок у Ставівській школі

09:41 | 05 декабря 2017

Вперше до Ставівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Кагарлицього району, що на Київщині, завітали уславлені спортсменки, які провели Олімпійський урок для учнів навчального закладу.

Їхні імена знає увесь світ, а тепер особисто з ними змогли познайомитись і школярі. А це – дворазова срібна призерка з академічного веслування Світлана Мазій, срібна та бронзова призерка Олімпійських ігор зі стрільби з лука Олена Садовнича, дворазова бронзова призерка Олімпійський ігор з вітрильного спорту Олена Пахольчик і бронзова призерка Олімпійських ігор з гандболу Олена Яценко.

Для дітлахів Олімпійський урок став справжнім святом, яке було поділено на 2 частини – офіційна, що пройшла в актовому залі школи за участю учнів 5-10 класів, і спортивна – у спортивному залі.

Під час першої частини олімпійські призерки коротенько розповіли про свої види спорту, як вони досягли олімпійських висот. Олена Садовнича продемонструвала ще лук і стріли. Діти, у свою чергу, презентували слайди про Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро зі світлинами чемпіонів та призерів.

Почесні гості оцінили виступ шкільного ансамблю шумових інструментів, до складу якого входять учні 5-6 класів.

До Олімпійського уроку у школі був оголошений конкурс малюнку на олімпійську тематику, переможців визначили уславлені спортсменки і 4 кращі роботи, авторами яких стали: Влад Яременко, Влад Жовтень, Дар"я Дишлева та Катерина Назаренко, які під час свята отримали подарунки від Національного олімпійського комітету України.

Спортивна частина розпочалась з того, що кращий спортсмен школи Владислав Крижанівський перед початком змагань запалив олімпійський вогонь. У змаганнях брали участь 3 команди: «Футболіст», «Олімпійці», «Міцні горішки» у складі кожної 5 школярів. Перед стартом була проведена розминка, команди виголосили свої спортивні девізи, а судді, у ролі яких виступили спортсменки, виголосили клятву чесно судити.

Чемпіонами змагань стала команда «Футболіст» (капітан команди Олександр Марцін). Друге місце виборола команда «Олімпійці» на чолі з капітаном Олександром Жупанином. Третіми стали представники команди «Міцні горішки» (капітан команди Ярослав Чекаленко).

Після нагородження учасників змагань капітан команди «Футболіст» передав олімпійський вогонь кращому спортсмену школи, як естафету на наступні ігри.

Цього дня ніхто не залишився без подарунків від Національного олімпійського комітету. Переможці конкурсу малюнку та учасники Олімпійського уроку отримали ще й запрошення на відвідання Київського зоопарку.

Від НОК України олімпійці презентували навчальному закладу спортивний інвентар (футбольні, баскетбольні та волейбольні м’ячі, скакалки, набори шахів та шашок), набір книг на олімпійську тематику та диски з соціальними роликами про олімпійські цінності.

Всі учні Ставівська ЗОШ та директор закладу Анатолій Глобенко неймовірно раді чудовій можливості, яку подарував Національний олімпійський комітет України, - поспілкуватись зі справжніми зірками спорту.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры