«Олімпійський чат» з Павлом Хникіним і Андрієм Ковенком у Ладижині

13:41 | 29 января 2018

Ладижин вже два роки поспіль перемагає у традиційному конкурсі обласного відділення Національного олімпійського комітету на найкраще проведення олімпійських заходів на Вінниччині.

Команда Ладижинської школи № 4 торік посіла високе друге місце на обласному конкурсі «Олімпійське лелеченя» і стала призером в складі об’єднаної команди (разом з учнями Вінницької школи № 27) на аналогічному Всеукраїнському етапі. Тому не дивно, що саме в цьому навчальному закладі 25 січня провели тренінг в рамках Всеукраїнського проекту #OlympicLab вінницькі зірки спорту.

Дворазовий срібний призер Олімпійських ігор з плавання, голова обласного осередку НОК Павло Хникін та учасник Олімпійський ігор зі спортивної ходьби, стипендіат Національного олімпійського комітету Андрій Ковенко в рамках «Олімпійського чату» поспілкувалися зі школярами, відповіли на їхні запитання і повідали про свою славну спортивну кар’єру.

«Ми намагаємося активно розвивати спорт. Маємо два спортзали, спортмайданчик зі штучним покриттям, два тренажерні зали, достатню кількість м’ячів та іншого спортивного інвентарю. Більшість міських змагань з ігрових видів спорту виграють саме наші учні. Співпрацюємо з ДЮСШ та спортивними клубами, які проводять тренування на нашій базі», – ділиться успіхами директор Ладижинської школи № 4 Леонід Руденко.

Також Павло Хникін і Андрій Ковенко разом з головою спорткомітету Ладижина Сергієм Стояном були суддями цікавих «Веселих стартів» серед двох команд четвертокласників. Вони складався аж з 10 конкурсів, серед яких були й досить оригінальні.

Представники відділення НОК України привезли у подарунок комплекти м’ячів, які передадуть до навчальних закладів міста.

«За допомогою цікавих уроків фізичної культури на кшталт «Веселих стартів» ми заохочуємо дітей займатися спортом, надаємо їм важливий перший поштовх. Наше головне завдання – популяризація здорового способу життя. В Україні бракує сучасних спортивних баз, споруд, майданчиків, басейнів. Суспільство має зрозуміти, що це важливо, і що питання покращення матеріальної бази спортивної галузі є першочерговим. За допомогою спорту можна розв’язати багато наявних в країні проблем», – наголосив Павло Хникін

Олімпійці оглянули деякі важливі спортивні об’єкти у місті. Причому майже всі вони знаходяться поруч. Чи не найбільше вразив унікальний садочок зі спортивним нахилом «Берізка». Він має добре обладнану шахово-шашкову кімнату, міні-басейн, а дошколярики регулярно займаються скандинавською ходьбою. У загальноосвітній школі № 2 гостям показали скеледром в спортзалі, причому стандартної для змагань висоти. Головний басейн міста (з двома доріжками) хоча й приватний, але вихованцям усіх загальноосвітніх і спортивних навчальних закладів дозволено раз на тиждень займатися безкоштовно. У просторих спортзалах ДЮСШ Ладижинської ТЕС ім. Івана Сагаєва регулярно готують самбістів - переможців не лише обласних і всеукраїнських змагань, але й міжнародних.

Відвідали гості непогану базу Ладижинської ДЮСШ № 2, де готують найкращих в області майстрів академічного веслування. І навіть заклад громадського харчування на березі Південного Бугу виявився спортивним – повсюди були великі фотографії змагань, кубки та інші нагороди місцевих чемпіонів.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры