Міжнародний день спорту масштабно відсвяткували на Дніпропетровщині

08:41 | 10 апреля 2018

6 квітня по всьому світу відзначають Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру, що був започаткований у 2013 році Організацією Об’єднаних Націй разом з Міжнародним Олімпійським Комітетом. Долучився до відзначення цієї дати й НОК України, який в цьому році оголосив конкурс на найкраще проведення центрального заходу з нагоди Міжнародного дня спорту серед своїх регіональних відділень.

Тож, Дніпропетровщина активно долучилась до реалізації проекту, який в цьому році проходив під гаслом “Обирай спорт!”. Цей захід дає можливість учнівській молоді більше дізнатися про олімпійський рух та Олімпійські ігри, познайомитися із зірковими атлетами та тренерами і дізнатися про секрети активного та здорового способу життя.

Центральний захід пройшов на базі спортивної арени «Olimpia+». Організаторами свята виступили: управління молоді і спорту облдержадміністрації, Відділення НОК України в Дніпропетровській області, КЗ ДОЦФЗН «Спорт для всіх» за сприяння управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Обласні та регіональні федерації провели з дев’яти олімпійських видів спорту майстер-класи більш ніж для 200 учнів середніх шкіл міста. Видатні спортсмени, олімпійці, тренери, керівники федерацій та їхні юні вихованці демонстрували особливості своїх дисциплін. Головною ідеєю заходу була презентація олімпійських видів спорту з подальшим запрошенням дітей до активних занять. Ми презентуємо – ви обираєте вид спорту!

У залі обладнали локації з видів спорту: тенісу настільного, академічного веслування, гімнастики спортивної, легкої атлетики, дзюдо, тхеквондо ВТФ, сучасного п’ятиборства, фехтування, бадмінтону. Діти, перебуваючи на трибунах, могли отримати наочне уявлення про особливості цих видів спорту, тим більше що подивитися було на кого. Свою майстерність демонстрували знамениті дніпровські спортсмени: бадмінтоністи Наталія Войцех, Марія Улітіна та Данило Боснюк, чемпіон світу, фехтувальник Богдан Нікішин, олімпійська чемпіонка з веслування академічного Катерина Тарасенко, чемпіонка світу, чемпіонка Європейського юнацького олімпійського фестивалю-2017 зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх та інші.

Дуже великим та потужним виглядав й склад президії та почесних гостей свята: олімпійський чемпіон з важкої атлетики Юрій Зайцев; срібний призер Олімпійських ігор, директор ШВСМ Діна Міфтахутдінова; срібний призер Олімпійських ігор з боксу, ректор Придніпровської академії фізичної культури і спорту Віктор Савченко; заступник голови обласної ради Володимир Тюрін; начальник управління молоді і спорту облдержадміністрації Олександр Пшеничников; директор Дніпропетровського вищого училища фізкультури Михайло Лельчицький; голова обласної федерації стрільби, головний лікар лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко; перший заступник голови Відділення НОК України в Дніпропетровській області, голова обласної федерації баскетболу Валерій Кондратьєв; голова обласної федерації сучасного п’ятиборства, директор КЗ ДОЦФЗН «Спорт для всіх» Сергій Тімарєв; член Виконкому олімпійського відділення Володимир Арутюнов; головний лікар обласного фізкультурного диспансеру Лідія Дукач; голова обласної федерації регбі Денис Давидов; голова обласної спілки “Спартак” Вікторія Орєшина; виконавчий директор Відділення НОК України в Дніпропетровській області Олександр Дювбаков та інші гості.

Спеціально до свята Міжнародного дня спорту олімпійське відділення виготовило банер, всі учасники заходу отримали пам’ятки з координатами всіх ДЮСШ міста Дніпро. Також на школярів чекав ще один приємний сюрприз – два Кубки України: з футболу, який буде розіграний на “Дніпро-Арені” 9 травня, та з баскетболу, який нещодавно виграв БК “Дніпро”.

Після майстер-класів школярі з величезним інтересом спілкувалися з дніпровськими знаменитостями під час автограф та фотосесії. А головне, як зізнавались самі школярі, свято їм сподобалось та було дуже цікавим. А дехто навіть зізнався, що зацікавився одним з представлених видів спорту. Це й було головною метою проведеного заходу!

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры