Сергій Бубка відкрив міжнародну олімпійську конференцію

11:41 | 11 апреля 2018

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка взяв участь у відкритті ХІ Міжнародної наукової конференції «Молодь та олімпійський рух», що сьогодні розпочала роботу на базі Національного університету фізичного виховання та спорту в Києві.

З привітанням до учасників заходу, серед яких і Олімпійські чемпіони, медалісти світових та європейських першостей, також виступили  заступник Міністра  освіти і науки України Роман Гребa, перший заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул, заступник Міністра молоді та спорту України Микола Мовчан, голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Вадим Стеценко, президент Олімпійської академії України, професор Марія Булатова, перший проректор з науково-педагогічної роботи НУФВСУ, професор Мирослав Дутчак.

Конференція зібрала близько  учасників з 9 різних країн та 40 вищих навчальних закладів.

Протягом двох днів молодими спеціалістами будуть розглянуті актуальні питання з соціально-економічних, екологічних та організаційно-управлінських основ олімпійського спорту, проблем теорії і методики олімпійського, паралімпійського та дефлімпійського спорту, олімпійської освіти, відбору та багаторічної підготовки спортсменів, медико-біологічних аспектів олімпійського спорту, фізичної терапії, ерготерапії та спорту для всіх.

«Україна займає активну позицію з розвитку спортивної науки та освіти. Саме від успішних наукових розробок, пошуку нових шляхів і удосконалення спортивних методик залежить майбутнє нашого спорту, розвитку здорової нації, виховання підростаючого покоління в дусі олімпійських цінностей. Переконаний, проведення такого наукового форуму, який покликаний розглянути ці та багато інших нагальних питань, є вкрай необхідним», - зазначив у своєму зверненні до учасників наукового форуму Сергій Бубка.

Головний олімпієць країни також відзначив, що  6 квітня світ відзначав Міжнародний день на благо розвитку та миру, який був проголошений Організацією Об’єднаних Націй разом з Міжнародним Олімпійським Комітетом. «Дійсно, цілі сталого розвитку, проголошені ООН, повністю співпадають з олімпійськими цінностями, які поширює у  всьому світі МОК. Молодь займає одне із ключових місць у стратегії Міжнародного Олімпійського Комітету і Національного олімпійського комітету України», - наголосив Сергій Бубка.   «У 2007 році МОК ініціював і в 2010-му в Сінгапурі вперше провів Юнацькі Олімпійські ігри. Дуже важливо вивести нашу молодь з он-лайну в офф-лайн, забрати з вулиці, привести їх на спортивні арени – далеко не всі стануть чемпіонами, але виростуть здоровими, сильними та успішними», - відзначив очільник НОК.

Він також поінформував учасників форуму, що в минулому році за підтримки компанії Кока-Кола Олімпійський комітет України та міжнародна дослідницька компанія GFK вперше в історії України провели соціальне дослідження серед населення щодо визначення рівня задоволення життям українців та ролі олімпійського спорту в ньому. Результати дослідження дозволили краще зрозуміти очікування молодого покоління, служать фундаментом у подальшій роботі з усіма категоріями, що беруть участь в модернізації, управлінні та популяризації спорту в країні.

Уславлений атлет зауважив, що ще одним важливим напрямком в  діяльності НОК є підвищення ролі та місця атлета: «Ми  посилили просвітницьку роботу серед атлетів, зокрема щодо їх доступу до освітніх проектів МОК і використання нових світових програм. Разом з Комісією атлетів нами розроблена та впроваджена програма, яка передбачає серію семінарів щодо різноманітного спектру питань активної кар’єри, пост-кар’єри, освіти, антидопінгової політики, поведінки з антуражем – тренерами, лікарями, агентами, пресою, спонсорами і партнерами», - додав Сергій Бубка.

Президент НОК відзначив важливість приємну традицію проведення конференції та важливість цього форуму, побажавши його учасникам професійних успіхів, нових ідей та нових звершень і досягнень.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры