Заходи з нагоди Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру відбулись на Рівненщині

08:41 | 12 апреля 2018

23 серпня 2013 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 6 квітня Міжнародним днем спорту на благо розвитку та миру. Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області за підтримки комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення спорт для всіх» Рівненської обласної ради активно долучилися до міжнародного заходу.

Так, на базі ЗОШ №24 м. Рівне відбувся фестиваль з доджболу серед учнів 7-8 класів найбільш активних шкіл міста, присвячений Міжнародному дню спорту на благо розвитку та миру.

Оскільки перед міжшкільними змаганнями кожен колектив пройшов чимало етапів теоретичної підготовки та самих тренувань, всі були добре знайомі з тонкощами гри, та мали свої стратегії. Найкраще втілити їх у життя вдалося школярам з НВК «Колегіум». Друге загальнокомандне місце вибороли господарі змагань з ЗОШ №24, а бронзові нагороди відправилися в ЗОШ №16. По закінченні фестивалю команда-тріумфатор та призери були нагороджені іменними дипломами, медалями, кубками і призами від організаторів.

Окрім того, в рамках проекту Національного олімпійського комітету України #OlympicLab було проведено модуль " Welbeing - Обирай спорт " в Боремельській ОТГ.

Вихованці Боремельського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа  I-II ступенів-колегіум» познайомилися з майстром спорту України з софтболу, гравцем рівненської команди «Західний вогонь», володаркою Кубка України, чемпіонкою України Анастасією Кратюк. Молода спортсменка вже не вперше зустрічається з дітьми в рамках таких заходів, тому й цього разу їй вдалося швидко зацікавити учнів розповідями про софтбол і про свої спортивні здобутки. Також гостя привезла з собою багато нагород, які вона здобула на змаганнях в Україні та за її межами. Діти мали можливість детально роздивитися, приміряти і навіть сфотографуватися з ними. В цей час Настя розповідала де, коли і за яких обставин вона виборола ці відзнаки. Звісно, що не міг обійтися захід і без розминки, яку роблять всі софтболісти її команди перед тренуваннями. Ну а якщо зробили таку розминку, то й саме тренування буде не зайвим. Так вирішили організатори і провели для всіх учнів короткий «курс юного софтболіста». Під час нього всі діти спробували відбивати м’ячі битою та ловити їх спеціальною рукавичкою.

Звісно, це було дуже важко для більшості дітей, але можливо саме тому їм і стало так цікаво. І хлопців, і дівчат в рівній мір заінтригував такий вид спорту, тому можливо за декілька років хтось з них вирішить пов’язати своє життя із софтболом чи бейсболом.

         Крім того, заходи з нагоди Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру були організовані та проведені і в інших населених пунктах області.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры