Понад сімсот одеситів взяли участь в Олімпійському дні

17:56 | 29 мая 2018

26 травня в Одесі, у Парку Перемоги, масштабно відзначили Олімпійський день. Це унікальний спортивно-соціальний захід, який проводиться щорічно у травні-червні на честь заснування Міжнародного Олімпійського Комітету.

З цієї нагоди Національний олімпійський комітет України організовує велику кількість активностей у столиці та всіх регіонах нашої країни. Отож, Одеса не стала винятком.

- Такі спортивні свята як Олімпійський день - це, перш за все, пропаганда олімпійського руху. А олімпійський рух - це і мир, і здоров"я, і спорт, звичайно. Хочеться відвернути дітей від гаджетів, залучити їх до спорту. Отож наша задача – показати що Одеса – спортивне місто, де обирають здоровий спосіб життя та поважають універсальні цінності олімпізму, - наголосив Микола Мільчев, Олімпійський чемпіон, голова відділення НОК України в Одеській області.

- Я вже багато років приходжу на Олімпійський день, який проводиться в Одесі. Не тільки я, але і мої друзі - олімпійські чемпіони, які проживають в нашому місті. Ми із задоволенням проводимо цей час тут, серед молоді. Хотілося б, щоб таких свят було більше. Тому що саме вони дають ветеранам пережити другу молодість, а дітей залучають до занять спортом. Вірю, що незабаром серед дітлахів, яких ми тут наставляємо, з"явилися олімпійці, олімпійські призери, герої чемпіонатів Європи та світу, що прославлять Україну, - зазначив Микола Авілов, олімпійський чемпіон 1972 року.

Перед тим, як відбулося урочисте відкриття Олімпійського дня, численній публіці були представлені спортсмени, які є справжньою гордістю Одеси, а саме Олімпійські чемпіони: Віктор Михальчук, Микола Авілов, Яків Железняк, Микола Мільчев і Олена Соколовська. Кожному - бурхливі овації!

А ще - призи від спонсора відділення НОК України в Одеській області - «Тойота Центр Одеса Інжпроект», а також пам"ятні сувеніри від декана факультету фізичної культури та реабілітації педуніверситету Бориса Шеремета, який сказав чимало теплих слів на адресу олімпійців.

Справжнім шоу стало спортивна частина відкриття Олімпійського дня, на якому тон задали кращі танцювальні колективи Одеси, майстри тхеквондо та черлідінгу.

Центральною подією Олімпійського дня звісно став масовий легкоатлетичний забіг. Всього було зареєстровано 610 учасників: наймолодшому - чотири роки, найстаршому - шістдесят три.

Залежно від вікової групи учасникам було запропоновано подолати від п"ятдесяти до п"ятисот метрів. Незважаючи на статус змагань та святковий настрій, програвати ніхто не хотів: і боротьба дійсно йшла до останніх метрів дистанції. Кращі - чемпіони і призери - отримали призи від відділення НОК України в Одеській області, а всі учасники – сертифікати учасника Олімпійського дня за підписом Сергія Бубки та Томаса Баха.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры