Серій Бубка привітав українських стрілків з перемогами та світовими рекордами

11:11 | 08 июня 2018

Сьогодні в Олімпійському домі президент НОК, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка зустрівся з представниками української кульової стрільби, які тріумфально виступили на змаганнях Кубка світу в Мюнхені, виборовши 4 нагороди та встановивши 2 світових рекорди.

Сергій Бубка привітав одного з героїв змагань Олега Омельчука з ювілеєм, який український стрілок відсвяткував напередодні, і передав найкращі вітання Олімпійській чемпіонці Олені Костевич, яка після народження дитини продовжує блискуче виступати на провідних міжнародних змаганнях. На сьогоднішній день в світовому рейтингу Олег посідає 2 місце, Олена – 6-те у своїх видах програм.

Головний олімпієць країни подякував тренерському складу, наставникам наших стрілків – Олександру Камінському та Ігорю Чередінову за професіоналізм та гарну підготовку спортсменів.   

«Українська школа стрільби має славні традиції і вагомі олімпійські здобутки. Пам’ятаємо чудові олімпійські перемоги і здобутки Миколи Мільчева, Олени Костевич, Олександра Петріва, Артура Айвазяна, Юрія Сухорукова. На Юнацьких Олімпійських іграх медалістами ставали Денис Кушніров,  Павло Коростильов, Сергій Куліш, Вікторія Сухорукова», - зазначив Сергій Бубка.

«Час летить дуже швидко – олімпійське Токіо-2020 вже не за горами.  Приємно відзначити, що змагання змішаних команд з пневматичного пістолету (10 метрів) включені до олімпійської програми. Вже у вересні ми вболіватимемо за наших стрілків на чемпіонаті світу в Кореї, що стане ліцензійним на Ігри-2020.  З урахуванням проведення чемпіонату світу зі стрільби раз на 4 роки, саме ви завжди здобуваєте перші олімпійські ліцензії», - додав президент НОК, побажавши гарної підготовки та нових успіхів.

Сергій Бубка висловив також вдячність президенту Федерації стрільби Олегу Волкову і державному тренеру Андрію Петросюку, присутнім на зустрічі,  за ефективну взаємодію і сприяння у досягненні високих результатів збірної зі стрільби.  

Зі свого боку представники кульової стрільби висловили вдячність Олімпійському комітету та особисто Сергію Бубці за постійну підримку, яка, за їх словами, вкрай необхідна. "Жодного разу на наші прохання допомогти ми не отриимували відмови", - зазначив Олег Волков. Він також підкреслив, що наразі у стрілків триває вкрай відповідальний етап: "Наші спортсмени зараз в чудовій формі, але важливо підійти на піку до чемпіонату світу, який буде ліцензійним на Олімпійські ігри в Токіо". 

"Щасливий перемогти і встановити світовий рекорд. Радий, що Україна продовжує звучати на увесь світ завдяки перемогам спортсменів", - наголосив Олег Омельчук.  

В теплій та дружній атмосфері присутні обговорили актуальні питання щодо подальшого розвитку та популяризації стрільби в Україні.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры