У Горішніх Плавнях учні та викладачі ВПГБУ бігли під час «Олімпійського дня»

08:41 | 12 июня 2018

У Горішніх Плавнях відбувся п’ятий етап спортивно-масових заходів, присвячених «Олімпійському дню». Він пройшов у Вищому професійному гірничо-будівельному училищі, де учні та викладачі були учасниками легкоатлетичних забігів.

Спортивне свято відбувалося за ініціативи  відділення Національного олімпійського комітету України міста Горішні Плавні. Його виконавчий директор Микола Шишліков на урочистому відкритті «Олімпійського дня» привітав усіх учасників цього спортивного свята та нагадав його історію. Свого часу Микола Вікторович пропрацював в ВПГБУ протягом одинадцяти років, тож завжди радий бути у своєму рідному навчальному закладі. 

- Я думаю, що ви на правильному шляху, тому що здоровий спосіб життя в училищі був основою основ. Тут добре розуміють, що все розпочинається зі здоров’я, - зазначив Микола Шишліков.

Після церемонії відкриття на дистанцію вийшли учні. Дівчата бігли 500 метрів півкілометра, або одне коло, хлопці долали відстань — 1000 метрів (два кола дистанції).

15 забігів серед учнів виявили кращих за часом. Для першокурсників це була своєрідна перевірка, а ось ті учні, хто навчається не перший рік мали довести, що під час навчання вони тримають себе у гарній фізичній формі. Вже перші забіги продемонстрували, що для більшості молодих людей дистанція не є простою, але до фінішу добігали усі. Кожен учасник обирав свій темп та отримував відповідний результат. За підсумками усіх забігів серед учнів ВПГБУ кращий час показали п’ятнадцятирічна Ксенія Долиніна - серед дівчат та дев’ятнадцятирічний Дмитро Яценко - серед хлопців. Кульмінацією спортивного свята був забіг серед педагогічного колективу ВПГБУ, члени якого пробігли одне коло стадіоном. З перших метрів дистанції лідери забігу взяли непоганий темп. Серед жінок призерками були Олена Гула та Ганна Татарчук. Переможницею забігу стала викладач хімії Яна Загребельна, яка працює у ВПГБУ вже протягом трьох років.

Серед чоловічої частини педагогічного колективу ВПГБУ до трійки кращих потрапили Микола Сироветник та Ігор Грицак. Переможцем серед чоловіків-викладачів ВПГБУ був Андрій Микитін.

Усі переможці та призери отримали медалі та грамоти. Кожному учаснику вручили сертифікат про участь у змаганнях та олімпійський значок. До речі, серед тих, хто брав участь у останньому забігові змагань серед викладачів був і директор ВПГБУ Василь Сулима.

- Необов’язково перемагати на великих змаганнях. Головне перемогти себе, - впевнений Василь Сулима. - Кожний, хто сьогодні пробіг, той і переміг себе. Я вважаю, що це якщо не перший, то навіть другий або третій крок до чогось більшого. Так має бути, це нормально  і правильно. Ми насправді повинні виховувати здорову націю як у фізичному плані, так і у моральному відношенні. Цим ми і займаємось у ВПГБУ.

Низка заходів «Олімпійського дня» триває у Горішніх Плавнях  нашому місті. Схожі змагання тут пройдуть у дитячому спортивно-оздоровчому центрі «Горизонт». А на початку наступного тижня кращі будуть виявлені серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, які перебувають у спортивно-оздоровчих таборах міста.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры