Олімпійський день Київщини зібрав майже чотири тисячі учасників

12:56 | 13 июня 2018

У Бучанському міському парку було проведено фінальну частину обласного заходу «Олімпійський день Київщини - 2018», в якому взяли участь делегації районів, міст обласного підпорядкування, новостворених територіальних громад, університетів, коледжів та фізкультурно-спортивних товариств. Кількість бажаючих пройнятися духом олімпізму та отримати насолоду від свята спорту досягла 3800 чоловік.

У заході брали участь срібний призер Олімпійських ігор Валерій Андрійцев, призер чемпіонату світу, учасник Олімпійських ігор Карен Балаян, ЗМС, учасник Олімпійських ігор Яків Хаммо та багато інших іменитих спортсменів та тренерів, а також гості з турецького міста Аланія;

Вже з 9.00 годин ранку, до Бучанського міського парку почала приїжджати команди найсильніших, найсміливіших та найвитриваліших спортсменів з різних куточків Київщини.

Програма передбачала змагання з 9 видів спорту та масовий легкоатлетичний забіг. Також, був проведений «Олімпійський лекторій», на якому було присутні батьки та діти. Протягом всього свята проводились конкурси та вікторини на різні тематики, спрямовані на популяризацію здорового способу життя та поширення ідей олімпізму, зокрема малюнок на асфальті на тему «Спорт очима дітей».

Урочиста церемонія відкриття «Олімпійського дня - 2018» розпочалася з привітального слова міського голови м. Бучі – Анатолія Федорука.

З 11.00 ранку розпочалось відкриття спортивних змагань. Особливо всім сподобалась зарядка зі срібним призером Олімпійських ігор Валерієм Андрійцевим, чемпіонкою Європи з дзюдо Олександрою Старковою та МСУ Іриною Бойко.

Першими розпочинали спортсмени із ураженням опорно-рухового апарату (заїзд на інвалідних колясках).

По завершенню змагань, переможці та призери були нагороджені медалями та кубками. Серед тих, хто проводив нагородження – Валерій Андрійцев, а також Антон Мирончук - почесний голова відділення НОК України в Київській області, власник будівельної компанії «Орлан-Інвест Груп», Сергій Тимофєєв – начальник управління фізичної культури та спорту Київської облдержадміністрації, Ігор Малинський -  перший заступник голови відділення НОК України в Київські області, директор ННІ спеціальної фізичної і бойової підготовки, Володимир Корнієнко - заступник голови відділення НОК України в Київській області, головний суддя заходу, Надія Чижевська - чотириразова чемпіонка світу, багаторазовий призер чемпіонатів України з шашок, міжнародний майстер з шашок, майстер спорту міжнародного класу України.

Захід проводився відділенням НОК України в Київській області спільно із департаментом освіти і науки Київоблдержадміністрації, управлінням фізичної культури та спорту Київської облдержадміністрації, Київським обласним відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, та за сприяння та участі обласних організацій ФСТ «Україна», «Колос», «Спартак», «Динамо», обласного центру «Інваспорт» та «Спорт для всіх».

Свято проводилось з метою пропаганди здорового способу життя та поширення ідей олімпізму. В організації та проведенні активно допомагали дружня команда міста Буча, виконавча дирекція НОК України та генеральний партнер розвитку Олімпійського руху на Київщині, надійний забудовник Київщини будівельна компанія «Орлан-Інвест Груп» та її керівник Антон Мирончук.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры