На Олімпійському дні у Дніпрі провели Зірковий забіг та квести

16:56 | 13 июня 2018

У Дніпрі пройшов центральний обласний захід Олімпійський день-2018, який дав старт подібним масштабним заходам в усій Дніпропетровській області. Цього року масштабний спортивний проект відбувся на щойно реконструйованому красені-стадіоні «Олімпійські резерви».

На заході були представлені більше 20 олімпійських та неолімпійських видів спорту та активностей, майстер-класи, навчання, змагання, флеш-моби, марафони, спілкування з уславленими олімпійцями, тренерами.

На святі були представлені такі види спорту: академічне веслування, бадмінтон, теніс настільний, легка атлетика, фехтування, сучасне п"ятиборство, спортивна гімнастика, футбол, стрітбол, волейбол, гандбол, стрільба із луку, регбі, важка атлетика, армрестлінг, батут, дартс, хокей, лазертаг та інші.

Захід вражав не лише кількістю учасників, яких взагалі зібралось більше двох тисяч, а й своїми почесними гостями. Це: перший заступник голови Відділення НОК України в Дніпропетровській області Валерій Кондратьєв, заступник голови Дніпропетровської ОДА Дмитро Батура, начальник управління молоді та спорту ОДА Олександр Пшеничников, представник Генерального спонсора компанії SKY Олена Тонконог, президент Федерації легкої атлетики Дніпропетровської області Марина Філатова, президент обласної федерації стрільби, головний лікар лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко, директор Дніпропетровського вищого училища фізичної культури Михайло Лельчицький, Олімпійський чемпіон -1976 в Монреалі з важкої атлетики Юрій Зайцев, срібний призер Олімпіади в Атланті-1996 з веслування академічного, директор обласної ШВСМ Діна Міфтахутдинова, голова обласної федерації веслування академічного Павло Крупко, триразовий чемпіон світу з веслування на байдарці Микола Баранов, голова Асоціації ветеранів спорту області Геннадій Грозицький, головний лікар фізкультурного диспансеру Лідія Дукач, начальник управління молоді та спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр Осипов та багато інших.

Як і в минулому році, Олімпійський день у Дніпрі організатори умовно розділили на дві частини – Олімпійський квест з вказаних видів спорту для школярів, які ще, можливо, не визначились з видом спорту, яким хотіли б займатись – з метою їх популяризації та пропагування. Кожен учасник мав взяти участь у визначених видах спорту, де прослухав інформацію про цей спорт, познайомився із видатними його представниками, а також обов"язково спробував свої сили в ньому. По завершенні квесту, олімпійське відділення з допомогою партнерів розіграло серед усіх його учасників гарні подарунки, сувеніри й спортивний інвентар. Також кожен отримав ласощі та морозиво.

Друга частина – саме легкоатлетичні забіги - почались з урочистої церемонії відкриття та загальної руханки. До школярів приєднались також вихованці ДЮСШ м. Дніпро, представники спортивних клубів, федерацій, легкоатлети та всі бажаючі.

Загалом пройшло близько півтора десятка забігів на різні дистанції, в залежності від рівня підготовленості учасників. Вже традиційно для Дніпра, усім забігам передував так званий Зірковий забіг, в якому виблискували ім"я майже п"ятдесяти бігунів. Серед них були вищевказані почесні гості, Олімпійські чемпіони з веслування академічного Анастасія Коженкова та Катерина Тарасенко, бронзовий призер Лондона-2012 з легкої атлетики Анна Рижикова-Ярощук, бронзові призери Афін-2004 з веслування академічного Олег Ликов та Леонід Шапошніков, чемпіон Паралімпійських Ігор з дзюдо Давид Хорава, лідери баскетбольного клубу «Дніпро» Олександр Мішула та Микола Вільховецький, бадмінтоністи Данило Боснюк і Наталя Войцех під керівництвом учасника трьох Олімпіад Владислава Дружченко, учасниця зимової Олімпіади у Пхьончхані-2018 з фігурного катання Анна Хниченкова, заслужені тренери України з дзюдо Анатолій Дрога, з вітрильного спорту Олександр Герасименко та з легкої атлетики Володимир Кравченко, виконавчий директор олімпійського відділення Олександр Дювбаков та багато інших.

«Головною перемогою цього свята спорту та здорового способу життя мають стати нові молоді імена у спортивних секціях нашого міста та області», – вважає виконавчий директор відділення НОК України в Дніпропетровській області Олександр Дювбаков.

Насамкінець, були нагороджені всі переможці легкоатлетичних забігів та змагань з видів спорту, роздані всі подарунки, сертифікати та призи. А всі переможці зробили загальне фото з написом – «Олімпійський день».

Захід відбувся завдяки підтримці голови обласного відділення НОК України Андрія Павелка, Дніпропетровській обласній раді та облдержадміністрації, Дніпровській міській раді та нашим партнерам і спонсорам. Генеральним спонсором Олімпійського дня-2018 стала мережа АЗС SKY. Водний баланс свята підтримувала компанія «Водолій». Морозиво для кожного учасника надала ТМ «Ласунка». Технічним партнером заходу виступив комплекс «Бартоломео». Крім цього, Bartolomeo Best River Resort надало для переможців забігів подарункові запрошення у басейн та пляж і запрошення на один з концертів. Фітнес-партнером Олімпійського дня стала мережа фітнес-центрів FitCurves. Мовним партнером була London English School. Традиційно допомагала в облаштуванні спортивних локацій торгівельна марка «Гойда» та інші.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры