Ірина ТРУШКІНА: «Про чемпіонат Європи кожен волейболіст мріє вже з пелюшок»

18:55 | 21 мая 2015

Волейболістка збірної України та «Хіміка» Ірина ТРУШКІНА розповіла про те, чим живе команда напередодні вирішальних матчів відбіркового турніру чемпіонату Європи 2015.

 

Як запевнила один з лідерів збірної, у всіх волейболісток команди настрій тільки на перемогу.

- Усього кілька днів залишається до вирішальних матчів за путівку у фінальну частину чемпіонату Європи-2015? Який настрій в команді?

- Настрій самий бойовий. Ми вже якраз майже вийшли на пік форми. На пік, само собою, який можливо досягти, зараз, наприкінці сезону (посміхається). Мені подобається наша робота, мені здається, що ми продуктивно працюємо. Потихеньку розбираємо суперника. Більш конкретно розглядатимемо суперника трохи пізніше.

- Розкажіть, яка робота проводиться?

- Трохи «фізики» було, після невеликого відпочинку це було необхідно, щоб набрати кондиції. Пояснюємо гравцям з інших клубів деякі нюанси тактики командної гри «Хіміка» в захисті, нападі, на блоці. Підготовка йде повним ходом.

- Ваша думка про білоруську команду?

- В цілому хороша команда середнього європейського рівня. Грає приблизно в такому ж стилі, як наші суперники в єврокубку - злагоджена швидка гра, з підстраховкою. Якщо в діагоналі Ковальчук, то трохи вище, а так все швиденько грають. Треба вибивати подачею. Як завжди (посміхається). Треба вибити суперника з прийому, щоб на тій стороні якомога вище пасували.

- З нинішнього складу, якщо не помиляюся, тільки три волейболістки мають досвід виступу на чемпіонаті Європи - Надія Кодола, Світлана Дорсман і Анна Лісеенкова в 2011 році. Думається, з мотивацією все відмінно?

- А я завжди хочу грати і перемагати, тим більше що ще не грала у фіналі чемпіонату Європи. Думаю, що й інші дівчата також. Настрій такий: тут, зараз і перемога.

- Хочеться спробувати свої сили на новому рівні - у фінальній частині Євро?

- Давайте ми налаштовуватимемось на найближчі матчі, а потім вже думати про чемпіонат Європи. Зрозуміло, що туди кожному волейболісти хочеться вже з пелюшок. Це навіть не обговорюється.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник