Надія КОДОЛА: «Наша козир - зіграність»

10:25 | 23 мая 2015

Капітан збірної України і «Хіміка» Надія КОДОЛА поділилася з клубною прес-службою своєю думкою про вирішальних матчах за путівку у фінальну частину чемпіонат Європи.

 

Нагадаємо, що обидві гри зі збірною Білорусі пройдуть 23-24 травня в Бресті. Наша команда вже на місці подій, а поки вашій увазі коментар стрижневого гравця клубу і збірної.

- Після закінчення чемпіонату нам був наданий відпочинок, досить великий, майже два тижні. В якійсь мірі цього вистачило для відновлення, і з новими силами ми приступили до підготовки до матчів зі збірною Білорусі. Сподіваюся, все закінчиться з позитивним результатом, вже дуже хочеться зіграти у фінальній частині чемпіонату Європи.

- Якого відпочинку більшого вимагалося більшою мірою - фізичного, або емоційного?

- Другий етап був дуже довгим, і за цей місяць ми втомилися - і фізично, і емоційно. Втомилися настільки, що від усього хотілося відпочити, навіть від команди, від тренерів, один від одного.

- З яким настроєм працюється в збірній? З"явилося бажання знову грати у волейбол?

- Звичайно. Поступово втягнулися, проводили двосторонні гри на тренуваннях. Бажання грати повернулося.

- Що знаєте про збірну Білорусі?

- Ми дивилися один з матчів цієї команди. В принципі, гравці нам знайомі - хтось десь з кимось перетинався. В команді, на мій погляд, є явний лідер - Оксана Ковальчук. Непогані «четвірки», в тому числі і Настя Гарелік (посміхається). Нормальна команда, приблизно нашого рівня, і вона нам цілком під силу.

- Два матчі відбудуться на майданчику суперника. Наскільки це вагомий фактор для досягнення успіху?

- Звичайно, цей фактор має певний вплив. Але в будь-якому випадку все залежатиме від нашої гри. Дуже шкода, що ми не граємо вдома, і для нас, і для уболівальників - це було б набагато приємніше для всіх.

- У таких двухматчевих дуелях більшою мірою має вагу підготовка, або психологія?

- У таких матчах велике значення має зіграність команди, то, як волейболістки один одного розуміють, відчувають один одного. Само собою, підготовка, має значення, але ми цілий сезон тренувалися і грали, і наша підготовленість нікуди не поділася, ми ж не відпочивали два місяці. Враховуючи, що більшість гравців представляє «Хімік», то зіграність у нас, думаю, трохи краще, ніж у суперника.

- У вас вже є досвід виступів у фіналі чемпіонату Європи, в 2011 році, нехай і не дуже вдалий ...

- І в тому числі тому дуже хочеться пройти у фінальну частину Євро-2015. У нас зараз хороша команда і, вважаю, що нам під силу не тільки пройти білоруську команду, але й успішно виступити на чемпіонаті Європи. Виступ на такому волейбольному форумі - ця та мета, до якої прагне, думаю, кожна волейболістка збірної. Та й пора нам уже зіграти там.

 

 Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту ВК «Хімік»

Источник