Збірна України з рахунком 0:3 програла Білорусі у першій грі

23:10 | 23 мая 2015

У суботу національна жіноча збірна України провела свій перший матч плей-офф в рамках останнього раунду кваліфікації до  фінальної частини чемпіонату Європи проти команди Білорусі.

 

Україна – Білорусь – 0:3

Україна: Трушкіна, Дорсман, Чернуха, Лісєєнкова, Кодола, Перетятько; Дельрос (л), Дудник, Степанчук, Політанська. Тренер – Гарій Єгіазаров.

Білорусь: Ковальчук, Молосай, Каліновська, Павлова, Капко, Борісєвіч; Павліковська (л), Міхайленко. Тренер – Петро Хілько.

Судді: С.Нікулеску (Румунія), Д.Вікторіні-Ліса (Словаччина).

23 травня. Брест. Палац спорту «Вікторія». 1 500 глядачів.

 

Українки були лише номінальними господарями зустрічі – поєдинок відбувся у місті Брест, на майданчику наших суперниць.

На жаль, скласти конкуренцію білорускам у першій зустрічі підопічні Гарія Єгіазарова не змогли. У першому сеті із самого початку гра вийшла з-під контролю «синьо-жовтих», вони багато помилялися. Старт зустрічі виявився приголомшливим – українки «горіли» 4:11. Розрив у п’ять-сім очок зберігався стабільно до кінця партії. Сет був програний – 19:25.

На початку другої партії українки виграли два розіграші – 2:0, але після цього гра пішла за тим самим сценарієм, що і в стартовому сеті. Провал у середині партії коштував дорого. Вже звична дистанція у шість очок – 10:16. Тож і другий сет завершився поразкою – 20:25.

У третій партії наша команда вигравала недовго – 4:1, потім – 6:3. Але білоруски налагодили гру в захисті, зрівняли – 8:8, а після цього спромоглися на неймовірний випад, і вже – 8:16 на їхню користь. Підопічні Гарія Єгіазарова не відійшли від такого психологічного удару, і сет програли з розривом у дев’ять пунктів – 16:25.

Слабкою втіхою для збірної України стало те, що наш нападник Анастасія Чернуха стала найрезультативнішим гравцем зустрічі – вона набрала 15 очок.

Друга гра відбудеться у неділю і розпочнеться о 19.00 за київським часом. «Синьо-жовтих» влаштує перемога лише з рахунком 3:0 або 3:1.

 

Прес-служба ФВУ

Источник