Україна – Білорусь. Експертиза першої гри

13:40 | 24 мая 2015

Збірна України у першій зустрічі плей-офф за вихід до ЧЄ-2015 поступилася білоруській команді за всіма компонентами гри.

 

Такий висновок можна зробити, проаналізувавши розшифровку дій обох суперників, яка надана офіційним сайтом ЄКВ.

Почнемо з подачі. Українки гірше виконували цей дуже важливий технічний прийом, виконавши за поєдинок 3 ейси, тоді як наші суперниці таким чином заробили 7 очок. Гірше у нас і відсоток браку при виконанні подачі – 12,3% проти 8,2%.

Ефективність прийому в українок також страждала. Різниця показників з білорусками, на перший погляд, не така критична, але вона є. Позитивний прийом: Україна – 48%, Білорусь – 56%. Прийом на «відмінно»: Україна – 34%, Білорусь – 38%.

Поступилися «синьо-жовті» і в атакуючих діях. Їхня ефективність склала 27% у нашої команди, і 37% -- у команди суперниць.

У ще одному елементі гри – блокуванні – перевага також на боці команди білорусок, яка здійснила 9 вдалих спроб. У наших – 7.

Нарешті, про характер поєдинку багато говорить кількість невимушених помилок обох команд. Українські гравці припустилися 21 помилки в нескладних ситуаціях, показник їхніх суперниць – 12 помилок.

Наостанок – індивідуальні показники набраних очок у наших волейболісток. Чернуха – 15 пунктів, Трушкіна – 8, Дорсман – 6, Лісєєнкова – 5, Дудник – 4, Кодола – 3, Політанська і Перетятько – по 1.

Сподіваємося, сьогодні у другій грі наша збірна проведе роботу над помилками. Шанс виправити ситуацію в українок ще є, ми в це віримо.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник