Аматорська ліга (чоловіки). Підсумки. «Темні конячки» обігнали фаворитів

15:25 | 02 июня 2015

Підійшли до свого завершення змагання в аматорській лізі України. До вашої уваги – підсумковий матеріал, присвячений турніру чоловіків.

 

12 колективів у вищій лізі і вісім команд у першій лізі змагалися протягом сезону. У кожному дивізіоні була визначена четвірка кращих клубів, які склали фінальні квартети. Згодом серед цих щасливчиків визначилися призери української першості.

 

Аматорська вища ліга.

Кращі команди вищої ліги змагалися за 1—4 місця в місті Умань, що на Черкащині. Фінальний турнір проходив за круговою системою, і підсумок вийшов трохи несподіваним. Фаворитом вважалася команда господарів «А-пілон», яка до цього протягом основної частини чемпіонату не зазнала жодної поразки. На користь підопічних Леоніда Моргаєва були і рідні стіни. Але фінальні ігри уманці провели не так впевнено, зокрема поступившись з рахунком 1:3 вінницькій команді «Екодім».

Суперечка за перше місце в турнірній таблиці вийшла дуже принциповою, адже і «Екодім», і «А-пілон» набрали порівну очок – по 9, і все вирішила мінімальна перевага вінничан у співвідношенні виграних і програних партій.

Тож саме «Екодім» здобув головні нагороди серед аматорів. Друге місце посів «А-пілон», на третій призовій позиції опинився львівський колектив «Булава-Спартак». На останньому, четвертому місці в фіналі знов-таки несподівано фінішував один з лідерів по ходу основної частини сезону – ВК «Данківці» з міста Хотин.

Турнірна таблиця фінального турніру в остаточному вигляді є такою:

 

з/п

Команди

1

2

3

4

Очки

бонусні

Очки фін. туру

 

Всього очок

Партії

С/П

Місце

1

«Екодім»

м. Вінниця

 

3-1

2-3

3-2

3

 

6

 

9

8-6

1,33

1

2

«А-пілон»

м. Умань

1-3

 

3-1

3-2

4

 

5

 

9

7-6

1,16

2

3

«Булава-Спартак»

м. Львів

 

3-2

1-3

 

3-1

1

 

5

 

6

7-6

1,16

3

4

«Данківці»

м. Хотин

 

2-3

2-3

1-3

 

2

 

2

 

4

5-9

0,55

4

 

Аматорська перша ліга.

Фінальний тур серед аматорських колективів першої ліги пройшов у місті Скадовськ Херсонської області. Результати і остаточний розподіл місць і тут подарували сюрпризи! Ані «Зоря» з Миколаєва, ані «Спартак» з міста Свалява, які пройшли основний етап першості України без жодної поразки і з великим відривом виграли у своїх групах, у підсумку не змогли посісти перше місце у загальному заліку.

На лідерські позиції дещо сенсаційно вирвалася «темна конячка» – команда «Агро-спорт» (с. Антонівка, Херсонська обл.). Попередні три сезони цей колектив, який був створений на базі Научно-дослідницького інституту рису при Національній академії агарних наук України, наполегливо йшов до вершини у першій лізі: у сезоні-2011/2012 він був четвертим, наступного сезону фінішував третім, у сезоні-2013/2014 знову здобув бронзу, і ось нарешті – довгоочікуване перше місце.

Слово головному тренеру команди Віктору Володимировичу ДУДЧЕНКУ:

«Для нас здобути першість є безперечним успіхом! Команда була створена чотири роки тому, і для нас поки це – найбільше досягнення. Так, у фінальному турнірі ми не були фаворитами. Миколаївська «Зоря» пройшла основний етап без поразок і мала всі шанси здобути перше місце, але несподівано поступилася «Спартаку» зі Сваляви. Для нас все вирішував останній поєдинок – якраз проти «Зорі». Нам достатньо було набрати одне очко, і хлопці справилися – взяли першу і третю партії. В останніх двох сетах розслабилися і поступилися – 2:3, та з вирішенням своєї глобальної задачі ми впоралися! Що тепер? Попереду – дебют у вищій лізі, на який очікуємо з нетерпінням. Цікаво буде порівняти клас змагань у першій та вищій аматорській лігах».

Отже, підсумкова турнірна таблиця фінального турніру в першій лізі має такий вигляд:

з/п

Команди

1

2

3

4

 

Очки

Партії

С/П

Місце

1

«Агро-спорт»

с. Антонівка

 

2-3

3-0

3-0

 

7

8-3

2,66

1

2

«Зоря»

м. Миколаїв

3-2

 

2-3

3-0

 

6

8-5

1,60

2

3

«Спартак»

м. Свалява

 

0-3

3-2

 

3-0

 

5

6-5

1,20

3

4

«Західрембуд»

м. Бурштин

 

0-3

0-3

0-3

 

 

0

0-9

0

4

 

Хто вниз, а хто -- вверх

За підсумками сезону-2014/2015 визначилися ті колективи, які підвищаться в класі. «Агро-спорт» з Антонівки і «Зоря» з Миколаєва наступного сезону гратимуть у вищій аматорській лізі. Відповідно у зворотній бік прямують «Олімп» з Южноукраїнська та «Одеса-СОКВІС» (м. Одеса), які посіли відповідно 11-те та 12-місця у вищій лізі.

 

 

Прес-служба ФВУ

 

 

 

Источник