«Локомотив» і «Хімік» представлять Україну в єврокубках-2015/2016

14:25 | 04 июня 2015

5 червня клуби з Харкова та Южного мають дізнатися суперників у Кубку ЄКВ.

Як повідомила на своєму офіційному сайті Європейська конфедерація волейболу, завтра, 5 червня, об 11-й годині за центральноєвропейським часом (о 12-й годині за Києвом) у штаб-квартирі ЄКВ в Люксембурзі відбудеться жеребкування Кубку ЄКВ та Кубку виклику сезону-2015/2016 років.

Сьогодні, у четвер, відбудеться засідання робочої групи Комісії ЄКВ по єврокубкам, на якому будуть підведені підсумки реєстрації команд-учасниць єврокубкових турнірів, а також перевірена їхня відповідність усім вимогам, встановленим Регламентом змагань ЄКВ.

Тим часом, як повідомив прес-службі ФВУ президент Федерації волейболу України Володимир Туровський, у найближчому сезоні нашу державу представлятимуть у єврокубках два клуби – чемпіон чоловічої Суперліги харківський «Локомотив» та чемпіон жіночої Суперліги «Хімік» з Южного. Обидва колективи будуть заявлені у другий за рангом континентальний турнір -- Кубок ЄКВ.

«Квота України, згідно нашого національного рейтингу, складає загалом вісім команд. Ми маємо право делегувати по два клуби у Кубок ЄКВ і у Кубок виклику – і у чоловіків, і у жінок, – коментує ситуацію Володимир ТУРОВСЬКИЙ. – Але змушені миритися з ситуацією, яка є сьогодні в нашій державі. Клуби елементарно не бажають виходити на міжнародну арену через об’єктивні причини: матеріальні витрати, які для них є неминучими, їм ніхто не компенсує. Дуже суттєвий влив має і військовий конфлікт на сході. На жаль, ситуація, з якою ми зіткнулися в минулому сезоні, не змінюється і досі: іноземні клуби не горять бажанням їхати в Україну. Минулого сезону поталанило лише южненському «Хіміку», та й то лише через те, що італійський клуб, з яким наші дівчата перетнулися на ранньому етапі, не відмовився приїхати до нас, і потім наступні суперники наслідували його приклад, за виключенням лише російської «Уралочки».

Є у нас проблема і з сертифікованими залами. Харківський «Локомотив», наприклад, міг би приймати суперників на західній Україні, але місцеві зали не відповідають вимогам ЄКВ: в Луцьку зал замалий, а головний волейбольний майданчик у Львові не обладнаний покриттям, необхідним для проведення міжнародних зустрічей.

Де гратимуть наші команди свої домашні зустрічі в єврокубках, поки говорити зарано: ніхто не знає, як ситуація в нашій країні розвиватиметься далі, що буде через два-три місяці. Харківська область, наприклад, є приграничною до Донбасу, і рівень безпеки турбує усіх», – резюмував Володимир Туровський.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник